Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:52 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Interesant, captivant, antrenant“ Constănțeanul Alin Larion, invitat - lector la o conferință internațională online (galerie foto)

ro

20 Jun, 2020 00:00 2707 Marime text
  • Alin Larion este antrenor de atletism la CS Farul Constanța și cadru universitar.
  • Constănțeanul este și președinte al Federației Române Sportul pentru Toți.
  • În cariera de sportiv, Alin Larion a cucerit aproape 100 de medalii.
 

Constănțeanul Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul şi cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”, dar și preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi, a avut parte de o experiență deosebită cu ocazia unei conferințe internaționale, desfășurate, din pricina pandemiei de coronavirus, online.

„Multe noutăți într-o conferință online, unde am participat în calitate de invitat - lector: «Athletics between modern and applications». Interesant, captivant, antrenant, bucuros, alături de peste 500 de participanți - Basra University, Badn Academy- Iraq“, a postat pe Facebook Alin Larion Acesta a luat parte până acum la numeroase asemenea acțiuni, atât în țară, cât și în străinătate. În 2014, Larion a participat, în India, la un congres ştiinţific internaţional, fiind invitat la manifestare în calitate de „keynote speaker“, ca unic reprezentant al României. Constănțeanul s-a aflat atunci cinci zile în India, congresul desfăşurându-se (pe parcursul a două zile) la Tiruchirappalli, în Tamil Nadu, unul dintre cele 28 de state federale ale ţării.
 

Maestru al sportului și distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a

Alin Larion a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, pentru un mandat pe patru ani, în 2017, după ce, până atunci, timp de opt ani, activase ca vicepreşedinte al FRST. În prezent antrenor (cu elevi medaliați atât intern, cât și internațional), Alin a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri. Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări. Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României. De asemenea, în 2018, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, a primit carnetul de maestru al sportului, alături de o altă reprezentantă a Constanței, sportiva Cristina Bujin. Cei doi au primit atunci recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar atunci, în urmă cu doi ani, au primit carnetele.

Sursa foto: Facebook (Alin Larion)
 

Citește și:

Întâmpinat cu flori şi în sunet de tobe Antrenorul Alin Larion a primit, în India, binecuvântarea unui elefant (galerie foto)

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

Alin Larion, din Constanţa, ales preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi

Ti-a placut articolul?

Comentarii