Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean de onoare al Constanței Traian Petcu, maestru al sportului, a împlinit astăzi 93 de ani

ro

16 Apr, 2017 14:15 5516 Marime text
Exemplu de longevitate sportivă și de viață cumpătată, constănțeanul Traian Petcu a împlinit astăzi, în prima zi de Paște, venerabila vârstă de 93 de ani! 
 
Campion în tinerețe la probe atletice precum 400 m, 800 m, 1.500 m şi cros, Traian Petcu nu a fost împiedicat să concureze de înaintarea în vârstă, dimpotrivă, devenind un obișnuit, an de an, al concursurilor naționale ale veteranilor, al căror decan de vârstă a fost. Chiar și anul trecut, în ziua când a împlinit 92 de ani, el a alergat la o competiţie la Sovata, Crosul Primăverii.  
 
„Leacul, dacă-i pot spune așa, descoperit de mine este următorul: viaţa sportivă, echilibrată, fără excese, fără ţigări şi fără abuz de alcool. Am aceeaşi greutate de ani buni, 68-69 de kilograme, iar media tensiunii arteriale e, de zeci de ani, 14 cu 7. Toate acestea m-au ajutat să concurez timp îndelungat. Cele 17 analize medicale pe care le repet anual sunt foarte bune. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru drumul pe care m-a călăuzit prin viaţă“, a declarat Traian Petcu, maestru al sportului. 
 
Meritele sale sportive, dar şi din alte domenii ale vieţii, i-au adus uimitorului campion, de curând, și titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.

Sursa foto: ZIUA de Constanța   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii