Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana constănțeană Cristina Toma se căsătorește cu Alexandru Novac, finalist la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ro

27 Aug, 2021 00:00 3648 Marime text

 
  • Cristina Toma și Alexandru Novac formează un cuplu de aproximativ doi ani și jumătate, iar acum fac pasul cel mare în viață.
 
Eveniment deosebit în viața atletei Cristina Toma, din Constanța, și a atletului Alexandru Novac, originar din Adjud, cei care, în acest weekend, vor spune „Da!“ în fața Ofițerului de Stare Civilă și vor deveni soț și soție.
 
Ceremonialul civil va avea loc la Constanța. Cristina și Alexandru formează un cuplu de aproximativ doi ani și jumătate, iar acum au decis că e momentul potrivit să întemeieze și familia. Nașii celor doi vor fi soții Andreea și Andrei Cârlioru, Andreea (fostă Rapotan), fostă atletă constănțeană, fiind o veche și bună prietenă a Cristinei.

În acest moment, Cristina Toma are dublă legitimare, CS Rapid - CSM Craiova. Sportiva a început atletismul la Constanța și a reprezentat mulți ani orașul de la malul mării. Proba sa de bază e triplusaltul. Este multiplă campioană națională și balcanică, dar și vicecampioană europeană de tineret, vicecampioană la Jocurile Francofone, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Universitar (în 2013) și ocupantă a locului 13 la Campionatul Mondial de seniori, în 2016.
 
Legitimat la CSM București, Alexandru Novac este un campion la aruncarea suliței, probă la care, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost finalist, ocupând locul 12, cu 79,29 m. În calificări, a realizat o performanță și mai bună, 83,27 m. A fost cel de-al șaptelea rezultat al preliminariilor și cea mai bună performanță personală a sezonului, iar, dacă o repeta și în finală, ocupa poziția a noua. Alexandru Novac este un recordman la această probă, la care a obținut rezultate deosebite, inclusiv în întreceri internaționale. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Medalii pentru CS Farul Constanţa la Naţionalele de atletism
 
Prezenţe pe podium pentru Constanţa la etapa întâi a Naţionalelor de atletism (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii