Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:01 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie. Simona Halep şi Kira Hagi, mesaje speciale în armâneşte „Ca să nu uităm cine suntem şi cine o să fim“ (video)

ro

31 Jan, 2018 00:00 3225 Marime text
Filiala Bucureşti a Comunităţii Armâne din România a demarat o campanie de conştientizare a pericolului pierderii limbii armâneşti. La această cauză au aderat multe persoane celebre din comunitate, care au trimis mesaje în armâneşte, postate ulterior pe Facebook.
 
Printre aceste persoane se numără şi jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, dar şi actriţa Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi. „Prima oară am vorbit armâneşte. Prima oară am simţit armâneşte. Cu timpul, am ajuns prima în ceea ce fac. Şi tu poţi să fii ca mine. Dar şi armâneşte ţi se potriveşte“, spune Simona Halep. „Se spune că o comunitate care nu are habar de istoria ei este ca un copil care nu ştie cine îi sunt părinţii. Vorbim armâneşte ca să nu uităm cine suntem şi cine o să fim. Într-adevăr, şi armâneşte ţi se potriveşte“, este mesajul Kirei Hagi.
 
Campania este o continuare a proiectului „Anveatsâ Armâneashti“. Au mai trimis mesaje Teodora Calagiu Garofil (actriţă), Mihai Cucuringu (matematician), Kira Mantsu (poetă), Sirma Guci (compozitor) sau George Piştereanu (actor), iar un material a venit din Macedonia!
 
Sursa foto şi video: Facebook (Anveatsã Armãneashti)
 
Citeşte şi:

Kira Hagi a urmat New York Film Academy Fiica lui Gică Hagi, premiată în SUA pentru scurtmetrajul „Fragile“ 

Manifestarea „Primuveara a Armănjloru” a adus pe scenă stele ale sportului românesc „Am crezut că e revoltă” (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii