Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgârie-nori la Poarta 2! Începe judecata recursului împotriva Constanța Tower. Proiectul „reactivat“ presupune 35 de etaje și parcare cu 500 de locuri

ro

27 Feb, 2023 00:00 2117 Marime text
  • Blocul ar urma să fie ridicat în imediata apropiere a Baroului Constanța și a Palatului de Justiție, pe strada Traian, în zona Poarta 2.
  • Tribunalul a dat undă verde blocului în vara 2022, când a anulat HCL Constanța prin care se aprobase încetarea valabilității PUD-ului pentru viitorul imobiL.
  • Acum, Curtea va judeca recursul CLC împotriva deciziei Tribunalului.
Magistrații Curții de Apel Constanța vor analiza astăzi, 27 februarie 2023, recursul declarat de avocații consilierilor locali împotriva „Constanța Tower“, un zgârie-nori cu 35 de etaje și 500 de locuri de parcare, ce a primit undă verde de la Tribunal.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, blocul ar urma să fie ridicat în imediata apropiere a Baroului Constanța și a Palatului de Justiție, pe strada Traian, în zona Poarta 2.
 
Tribunalul a dat undă verde blocului în vara 2022, când a anulat HCL Constanța prin care se aprobase încetarea valabilității PUD-ului pentru viitorul imobil.
 
Dosarul are indicativul 230/118/2022 și are ca părți Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de recurent pârât și, respectiv, I & C Development SRL, în calitate de intimat reclamant.
 
Compania I & C Development, cu sediul în Portul Tomis, controlată de acționarul majoritar Aterina Global – care controlează și Aqualand SA – a atacat la Tribunal HCL Constanța 248/30.07.2021.
 
Prin hotărârea respectivă, consilierii locali aprobaseră încetarea valabilității Planului Urbanistic de Detaliu al viitorului imobil.
 
Tribunalul, în primă instanță, a admis acțiunea afaceriștilor și a anulat HCL care anula, practic, PUD-ul.
 
Din decizia atacată
 
Acum, Curtea de Apel va judeca recursul CLC împotriva deciziei Tribunalului.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin Hotărârea nr. 1076/2022, atacată acum la Curte de către CLC, judecătorii au arătat, printre altele, că „instanta apreciază întemeiată și critica reclamantei în sensul că Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 248/30.07.2021 este nelegală, întrucât documentaţia care a stat la baza adoptării sale nu a fost complet şi legal întocmită, fiind necesar ca «încetarea valabilităţii» actului administrativ să urmeze procedura de la adoptarea actului administrativ, respectiv să se fundamenteze pe o documentaţie cuprinzând avize, acorduri, aprobări etc. ale structurilor de specialitate de aceeaşi natură cu cele care au stat la baza adoptării actului administrativ, aspect care nu rezultă din continutul actului contestat“.
 
De asemenea, judecătorii au mai spus că „în baza probatoriului administrat în cauză, instanta apreciază că Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 248/30.07.2021, prin care s-a aprobat «încetarea valabilităţii Planului urbanistic de detaliu aprobat prin HCL nr. 382/2007 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu-construire imobil 7S+P+35E, spații comerciale și apartamente, Str. ######, zona Poarta 2, teren în suprafaţă de 3021,76 mp, proprietate ###### ######### ######## și ###### #######» este nelegală, fiind afectată de viciile analizate de către instanţă“.
 
Pe scurt, Tribunalul spusese că lipsea documentația pe care se bazase HCL pentru anularea PUD-ului.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel, în recurs.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zgârie-nori și parcare cu 500 de locuri, la Poarta 2, în Constanța. Cine și când ia decizia viitoarei construcții
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii