Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

35 de etaje și 500 de locuri de parcare Constanța Tower, cu verdict în stand by, la Curtea de Apel!

ro

28 Feb, 2023 10:24 2975 Marime text
Palatul de Justiție și Baroul Constanța, în apropierea viitorului Constanța Tower

Judecătorii Curții de Apel Constanța au rămas în pronunțare în procesul privind imobilul cu 35 de etaje ce se intenționează a fi ridicat în zona Poarta 2, în vecinătatea Baroului Constanța, a Camerei Notarilor Publici din județ și a Palatului de Justiție!
 
Magistrații au judecat ieri recursul declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei Tribunalului de a reactiva PUZ-ul imobilului, prin anularea HCL care înceta valabilitatea actului, și au anunțat că verdictul va fi pronunțat la mijlocul lunii martie.
 
Astfel, verdictul Curții este așteptat pe data de 14 martie 2023.
 
Oricare va fi decizia Curții, ea va fi definitivă.
 
Tribunalul a dat undă verde blocului în vara 2022, când a anulat HCL Constanța prin care se aprobase încetarea valabilității PUD-ului pentru viitorul imobil.
 
Dosarul are indicativul 230/118/2022 și are ca părți Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de recurent pârât și, respectiv, I & C Development SRL, în calitate de intimat reclamant.
 
Compania I & C Development, cu sediul în Portul Tomis, controlată de acționarul majoritar Aterina Global – care controlează și Aqualand SA – a atacat la Tribunal HCL Constanța 248/30.07.2021.
 
Prin hotărârea respectivă, consilierii locali aprobaseră încetarea valabilității Planului Urbanistic de Detaliu al viitorului imobil.
 
Tribunalul, în primă instanță, a admis acțiunea afaceriștilor și a anulat HCL care anula, practic, PUD-ul.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii