Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Trafic internațional de droguri. BCCO Constanța a reținut un cetățean străin! Oficial

ro

01 May, 2023 12:34 1962 Marime text
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea unui inculpat, cetățean străin, cercetat pentru savârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut că, inculpatul a introdus în România, a transportat, a depozitat și a deținut droguri de mare risc în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate cantitatea de 200 grame drog de mare risc ( ketamină), obiecte utilizate la prepararea, porționarea și ambalarea drogurilor, telefoane mobile și sume de bani provenite din vânzarea substanțelor.

În cursul acestei zilei, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Oficial de la Tribunal

Dosar - 3133/118/2023 - În baza art.226 Cod procedură penală: Admite, ca fondată, propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.

În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală şi art.223 alin.2 Cod procedură penală: Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul FLAUTO FRANCESCO, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 2, alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și prev. de art. 3, alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 38, alin. 1 din C.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.05.2023 până la data de 30.05.2023, inclusiv.În baza art.230 Cod procedură penală: Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului FLAUTO FRANCESCO.

Respinge, ca nefondată, cererea de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 272 Cod procedură penală avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa onorariul avocatului din oficiu Ghinea Ana - 680 lei.

În baza art. 273 alin. 4, 5 Cod procedură penală dispune avansarea sumei de 680 lei din fondul cheltuielilor judiciare special alocat de Ministerul Justiţiei către traducătorul Nedelcu Raluca, reprezentând onorariu de traducător. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.

Pronunţată în camera de consiliu, azi 01.05.2023.Din imagini reiese că detectorul de fum din cameră era acoperit cu un ciorap.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Video
Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii