Sunfest SRL solicită pornirea acțiunii disciplinare față de procurorul-șef Camelia Mădălina Hira din cadrul DIICOT Constanța! Iată ce reclamă organizatorii Sunwaves
Sunfest SRL solicită pornirea acțiunii disciplinare față de procurorul-șef Camelia Mădălina Hira din cadrul
30 Apr, 2025 10:53
ZIUA de Constanta
513
Marime text



Organizatorii Sunwaves, prin firma Sunfest SRL, au sesizat Inspecția Judiciară, solicitând pornirea acțiounii disciplinare față de procurorul șef Camelia Mădălina Hirea, din cadrul Serviciului Teritorial Constanța al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).
Totodată, Sunfest SRL a formulat o adresă și către DIICOT, reclamând o atitudine neadecvată a magistratului anterior menționat, arătând că „există grave suspiciuni asupra activității acesteia de blocarea a organizării în perioada 01 – 05.05.2025 a festivalului SUNWAVES ediția 35 din Mamaia”.
„Subscrisa organizează încă din anul 2007 evenimenul ”SUNWAVES”, care a ajuns la cea de a 35-a ediție în anul 2025, având astfel o experiență de peste 17 ani în tot ceea ce înseamnă ansamblul procedural de organizare și desfășurare și în cel relațional cu autoritățile care au competențe în domeniu.
În festivalul SUNWAVES măsurile de securitate și prim ajutor au fost întotdeauna la cel mai înalt nivel, în 18 ani de activitate neavând niciun incident grav, niciun deces, nicio urmă de dovadă că festivalul ar fi un pericol pentru societate. Mai mult, accesul se permite doar persoanelor peste 18 ani, realizăm campanii de promovare și conștientizare a intoleranței față de orice substanță interzisă, am sprijinit constant autoritățile de aplicare a legii iar în 2024 nu s-a înregistrat nici măcar un apel la 112 pentru solicitare de asistență medicală sau sesizarea vreunei fapte ce aduce atingere normelor de conviețuire socială pe parcursul celor 6 zile continue de desfășurare.
Încercăm în mod constant să conștientizăm participanții că răspunderea pentru orice încălcare a legii le revine și că festivalul își propune a crea o oază de recreere și bucurie în condiții civilizate și în deplină siguranță, contribuind relevant și la creșterea și promovarea turismului pe litoralul românesc în vacanțele de 1 mai, cu beneficii pentru numeroși agenți economici.
Cu toate acestea autoritatile de forță publică din județul Constanța, instigate (fapt notoriu deja) de dna Camelia Madalina Hira în calitate de procuror sef al DIICOT Constanta s-au ambiționat în a alunga festivalul din tara. Această prigonire ilegală are la bază atitudine dnei procuror prin presiuni făcute în afara competențelor DIICOT (procuraturii), prin convocarea autorităților locale, publice și de toate felurile în care le ține ședințe și prelegeri pentru a demoniza festivalul ce urmează a avea loc, incitând astfel sau chiar speriind autoritățile locale convocate în a ne căuta orice pretext formal pentru a nu putea avea loc evenimentul, fapt ce va produce prejudicii imense materiale și de imagine nouă, iubitorilor de muzică electronică și celor care deja și-au cumpărat bilete și cazări în vederea participării la activitatea noastră culturală artistică din 1-5 mai 2025 pe plaja din Constanța.
Și în anul 2025 am demarat din timp activitățile necesar a fi desfășurate, lucrurile decurgând în mod normal până în data de 25.04.2025, cu 5 zile înainte de deschiderea evenimentului.
La această dată, vineri la ora 15.00, în locația noastră (închiriata si imprejmuita/delimitată) au descins (fară mandat sau să ceară permisiunea) numeroase efective ale poliției, inclusiv Serviciului de Acțiuni Speciale (luptători cu cagule pe față), Primăriei Constanța – Poliția Locală, Inspectoratului Județean în Construcții, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Administrației Bazinale de Apă Dobrogea și Gărzii Naționale de Mediu care s-au comportat după tipicul unei perchezitii imobiliare, dupa care au întocmit un proces verbal de cercetare la fața locului, comunicându-ne că există în lucru un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța (in paralel toți comentau că în spate se află DIICOT-ul), cu referire la lipsa unor autorizații.
Având în vedere că nu am avut cunoștință despre acest dosar și că am parcurs și în 2025 aceleași etape de organizare (autorizari) ca în ultimii 3 ani am fost surprinși de prezența acestor forțe impresionante, unele coordonate chiar de managementul acestora si ne-am supus tuturor rigorilor impuse (fără mandat legal).
După acest episod au început să ne parvină pe diferite surse informații (informatiile fiind deja de notorietate publica) conform cărora, începând cu două săptămâni înainte, doamna procuror șef Camelia Mădălina HIRA din cadrul Serviciului teritorial Constanța – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a abordat (initial separat personal, telefonic samd) și apoi prin convocarea unor sedinte pe reprezentanți ai autorităților publice locale, respectiv ai poliției, andarmeriei, inspectoratului de stat în construcții, apelor române, gărzii de mediu, Primăriei, posibil și pe alți reprezentanti, pentru a «discuta» despre stoparea desfașurării evenimentului nostru, arătând/prezentând/convingând/influentând (dupa caz) prin diverse forme de persuasiune cât de periculos este acesta și inducând tema/insărcinarea de a se găsi orice motiv posibil (autorizari samd) pentru a împiedica ca acesta să aibă loc.
Mai mult, sursele precizează că a lansat teoria (aberantă față de situația faptică în ce ne priveste) că în nisip sunt (eventual pot fi) ascunse droguri și că participanții la festival sunt drogați (fiind organizat pentru drogați), insistând pe necesitatea ca evenimentul să fie blocat, sugerând (fapt notoriu deja) că altfel le va face dosare penale tuturor celor care tolerează festivalul (evident, celor care nu colaborează cu aceasta în stoparea festivalului (eventual acordând avize sau aprobări).
Din acest considerent, speriați și îngroziți, funcționarii instituțiilor care și-au dat deja avizul/acordul sau au încheiat protocoale cu noi au început să revină cu precizări și notificări șicanatorii pe care nu le-au făcut în ceilalți ani, arătând că dacă nu se îndeplinesc anumite condiții (de tip «nod în papură» și în special imposibile sau ilegal solicitate) festivalul nu se va mai desfășura.
Totul a culminat cu descinderea din data de 25.04.2025 despre care am mentionat mai sus, când am fost surprinși să aflăm că există un dosar penal și apoi diferite surse au dezvăluit (ca sursa fiind dna procuror sef) că în locația plajei ar fi fost descoperite droguri în nisip, lucru total neadevărat, iar noi nu am fost informați oficial, iar mai mult decât atât DIICOT-ul nu a avut până acum o poziție oficială pentru lămurirea acestor zvonuri care ne-au afectat imaginea grav, reprezentând sursa principala a instigarii autoritătilor si opiniei publice impotriva noastră
Imixtiunea ilegală a doamnei procuror este probată și prin adresa Primăriei Municipiului Constanța – Direcția Activități Economice în care se fac precizări care nu au mai fost făcute în anii anteriori, motivându-se primirea de către primărie a adresei BCCO Constanța – Serviciul Antidrog (în directă coordonare a dnei procuror șef dinainte de anul 2023) din data de (ATENȚIE: 30.03.2023) prin care solicită în scris tuturor autorităților neacordarea avizului/avizelor/autorizațiilor pentru organizarea viitoarelor ediții ale festivalului SUNWAVES, din cauza unui istoric privind constatarea de posibile infracțiuni privind traficul/consumul de droguri.
Facem precizarea că funcționarii Primăriei au justificat oponența lor din cauza primirii acestor adrese justificând astfel îngreunarea/blocarea procedurilor de autorizare, formalități ce nu ne-a fost refuzate sau solicitate la edițiile organizate în 2023 și 2024. Tocmai acum (după doi ani de la întocmirea adreselor) acestea sunt reactivate pentru a fi folosite drept motive pentru anularea festivalului în 2025.
Mai mult, chiar și Direcția Generală Poliția Locală Constanța – Serviciul Ordine Publică (nu știm în ce bază legală și conform cărei informatii oficiale), are o cerință comună cu cea din adresa BCCO/DIICOT Constanța, justificată tot prin intermediul unei adrese din 2023 (ne întrebăm unde au fost cele două adrese din 2023 până acum, în condițiile în care au mai existat de atunci două ediții ale festivalului, unde nu s-a adus nici măcar o vorba despre acestea, dar care in mod evident au fost «activate» din ordinul DIICOT Constanța tocmai acum).
În plus, deși există încheiat un protocol încă din data de 18.03.2025 cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea, ca urmarea a presiunilor (notorii, antementionate ale doamnei procuror șef) ne parvin tot felul de adrese (cu iz disperat, evident generat de presiunea și ședintele dnei procuror șef) prin care ni se fac solicitări abuzive și mai ales condiționări care nu au mai existat în anii anteriori, fără niciun fel de legătură cu activitatea dlor”, se arată în sesizare.
Contextul conflictului
Conform declarațiilor făcute de Ioan Borzea, administratorul Sunwaves, autoritățile au emis somația de demolare cu termen de 48 de ore, în baza unui control realizat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), care ar fi constatat lipsa autorizațiilor necesare pentru construcțiile provizorii ridicate pe plajă.
Borzea susține însă că a urmat toate etapele legale, obținând avizul de la Apele Române, pe baza căruia a depus documentația pentru autorizația de funcționare la Primăria Constanța. El afirmă că a achitat 11.920 lei pentru autorizația de funcționare și 54.000 lei pentru închirierea plajei în perioada 15 martie – 10 mai.
„Totul a mers perfect până acum câteva zile când au apărut niște frâne. Am aflat că este vorba de DIICOT și că ar fi fost găsite droguri îngropate. Informația nu este oficială, e ce am auzit de la alții care au fost la o ședință convocată de procuror”, a spus Borzea.
Acesta mai adaugă că nu i s-a pus la dispoziție un proces-verbal de la ISC și că a cerut o întâlnire comună cu Jandarmeria și IPJ Constanța pentru a lămuri situația.
Cercetări penale în derulare
Între timp, Poliția Județeană Constanța, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, s-a sesizat din oficiu, pe 25 aprilie, privind lucrări de amenajare efectuate fără avize și autorizații legale. Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Cine este Sunfest SRL
Potrivit platformei Termene.ro, Sunfest SRL a fost înființată în 2014 și are sediul social în București. În 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 11,7 milioane lei, dar și pierderi de 204.331 lei, cu 4 angajați și datorii de peste 4 milioane lei. Asociat unic și administrator este Liviu Lucian Borzea, care figurează și în alte firme din domeniul evenimentelor și turismului, inclusiv în societățile care dețin brandul Kazeboo.
Citește și
Sunfest SRL atacă în instanță somația de demolare primită de la Primăria Constanța. Organizatorii Sunwaves reclamă abuzuri și neînțelegeri între instituții
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii