Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Şoferul acuzat de producerea tragediei, dat în judecată de firma de asigurări

ro

02 Dec, 2022 15:00 27680 Marime text


Bărbatul, de 35 de ani, din judeţul Satu Mare, acuzat de producerea unui grav accident rutier înregistrat pe podul rutier de la Ovidiu, soldat cu decesul a trei persoane (două femei şi un copil) şi rănirea gravă a alteia, a fost dat în judecată de firma de asigurări.
 
Generali Romania Asigurare Reasigurare SA îi cere pârâtului să plătească suma de 2.528.613,18 lei reprezentând c/v despăgubirilor achitate de reclamantă în dosarele de daună nr.20191130016-R, nr. 20191130017-R, 20191130018-R., dar și suma de 273.636,44 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare calculată asupra debitului principal conform art.3 alin. 3 din OG nr.13/2011 de la data de 06.06.2019 până la data de 26.03.2021 şi la plata în continuare a acestei dobânzi calculată de lada de 26.03.2021 până la data achitării efective a debitului principal.
 
Cererea firmei de asigurări a fost deja soluționată de  Tribunalul Satu Mare prin admiterea acțiunii.
 
Nemulțumit, bărbatul a contestat decizia tribunalului la Curtea de Apel Oradea, instanță care, la finele lunii trecute, a decis ca dosarul să fie rejudecat de Tribunalul Satu Mare.
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
 
În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar.
 
Mama şi minora erau  din Constanţa și se aflau în autoturismul Hyundai.
 
Șoferul a fost trimis în judecată și ulterior a fost condamnat la opt ani de închisoare, aceasta fiind una dintre cele mai mari pedepse pentru ucidere din culpă date la Constanța.
 
Societatea Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, în calitate de asigurător RCA al autovehiculului condus de inculpat, a fost introdusă în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.
 
În cadrul acestui dosar s-au constituit părți civile numiţii (...) cu pretenţii totale pentru daune materiale și daune morale în cuantum de 90.000 lei și 5.852.097 euro.
 
Reprezentanţii societăţii Generali Romania Asigurare Reasigurare SA au purtat negocieri cu părţile civile în cursul procesului li s-a reuşit stingerea pe cale amiabilă a pretenţiilor civile ale acestora, încheindu-se în acest sens șase contracte de tranzacţie în baza cărora societatea a achitat părților civile suma totală de 2.528.613,18 lei.

Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii