Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Compania de asigurări, o nouă încercare de a recupera despăgubirile

ro

01 Sep, 2023 17:00 4744 Marime text
 
 
  • Accidentul a avut loc în seara zilei de 21 noiembrie 2018, pe DN 2A, de pe podul rutier de la Ovidiu.
  • Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
  • În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar.
  • Mama şi minora erau  din Constanţa și se aflau în autoturismul Hyundai.
  • Șoferul a fost trimis în judecată și ulterior a fost condamnat la opt ani de închisoare.
 
 
Judecătorii au stabilit primul termen în dosarul civil (aflat în rejudecare) în care compania de asigurări încearcă să recupereze aproape 2,6 milioane de lei acordate cu titlul de despăgubiri în urma unui tragic accident rutier înregistrat pe podul rutier de la Ovidiu, din județul Constanța.
 
Cauza se va afla pentru prima dată în atenția magistraților la jumătatea acestei luni.
 
Pe scurt, așa cum se arată și la dosarul cauzei, compania Generali Romania Asigurare Reasigurare SA îi cere pârâtului (șoferul acuzat de producerea tragediei) să plătească suma de 2.528.613,18 lei reprezentând c/v despăgubirilor achitate de reclamantă în dosarele de daună nr.20191130016-R, nr. 20191130017-R, 20191130018-R., dar și suma de 273.636,44 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare calculată asupra debitului principal conform art.3 alin. 3 din OG nr.13/2011 de la data de 06.06.2019 până la data de 26.03.2021 şi la plata în continuare a acestei dobânzi calculată de la data de 26.03.2021 până la data achitării efective a debitului principal.
 
Dinamica tragediei
 
Accidentul a avut loc în seara zilei de 21 noiembrie 2018, pe DN 2A, de pe podul rutier de la Ovidiu.  
 
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
 
În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar.
 
Mama şi minora erau  din Constanţa și se aflau în autoturismul Hyundai.

Deși inculpatul emana halenă alcoolică, totuși a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei așa cum rezultă din procesului-verbal întocmit de către lucrătorii de poliție împreună cu cadrele medicale.
 
Șoferul a fost trimis în judecată și ulterior a fost condamnat la opt ani de închisoare.
 
Societatea Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, în calitate de asigurător RCA al autovehiculului condus de inculpat, a fost introdusă în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.
 
În cadrul acestui dosar s-au constituit părți civile numiţii (...) cu pretenţii totale pentru daune materiale și daune morale în cuantum de 90.000 lei și 5.852.097 euro.
 
Reprezentanţii societăţii Generali Romania Asigurare Reasigurare SA au purtat negocieri cu părţile civile în cursul procesului li s-a reuşit stingerea pe cale amiabilă a pretenţiilor civile ale acestora, încheindu-se în acest sens șase contracte de tranzacţie în baza cărora societatea a achitat părților civile suma totală de 2.528.613,18 lei.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tragedie la Ovidiu!
Cea mai mare pedeapsă dată la Constanța pentru ucidere din culpă. Dosarul nu se va rejudeca (motivare + video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii