Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie în instanţă pentru o profesoară constănţeană! A primit banii pentru concediul neefectuat

ro

01 Feb, 2020 00:00 2858 Marime text

O profesoară din Constanţa a obţinut definitiv, în instanţă, dreptul de a primi de la liceul pe care l-a condus contravaloarea concediului de odihnă neefectuat. Decizia, luată iniţial de judecătorii Tribunalului Constanţa, a fost confirmată de magistraţii Curţii de Apel, care au respins de curând apelul declarat de unitatea de învăţământ. 
 
Cazul a ajuns pe rolul instanţelor constănţene în cursul anului 2018, când fosta directoare s-a plâns judecătorilor de faptul că nu i se achitaseră sumele cuvenite pentru concediul de odihnă neefectuat. La momentul respectiv, Liceul Tehnologic Poarta Albă a avut calitatea de pârât în cauză. După cum arătam în ediţiile anterioare, în cererea de chemare în judecată profesoara a susţinut că „inclusiv refuzul compensării în bani a concediului de odihnă neefectuat se încadrează în acţiunea de mobbing îndreptată împotriva sa, fiindu-i cauzat un prejudiciu moral“. În acest sens, în afară de sumele cuvenite pentru concediul neefectuat, cadrul didactic a mai cerut şi obligarea liceului la plata unor daune morale de 10.000 de lei.
 

S-au cerut daune de 10.000 de lei

 
După analizarea tuturor actelor depuse la dosar, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis în parte acţiunea fostei directoare. Potrivit minutei, instanţa „obligă pârâtul la plata către reclamantă a contravalorii concediului de odihnă neefectuat, după cum urmează: 62 de zile, aferente perioadei (...), 62 de zile aferente perioadei (...) şi 11 zile aferente perioadei (...)“. Magistraţii, însă, au respins capătul de cerere prin care se solicita obligarea Liceului Tehnologic Poarta Albă la plata daunelor morale în sumă de 10.000 lei, ca nefondat. Nu în ultimul rând, unitatea de învăţământ a fost obligată să achite şi onorariul avocatului angajat de fosta directoare.
 
Hotărârea Tribunalului a fost atacată de reprezentanţii unităţii şcolare în apel, iar procesul s-a mutat astfel la Curtea de Apel Constanţa. Totuşi, judecătorii de aici au decis, de curând, să respingă apelul liceului, ca nefondat. Decizia Curţii de Apel este definitivă.
 
Citeşte şi:
 
Liceu din judeţul Constanţa, dat în judecată pentru hărţuire morală şi neplata concediilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii