Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:01 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste şoc pentru tânărul care ar fi furat de la Teodosie! A fost arestat din nou. Decizia nu e definitivă

ro

13 Sep, 2017 00:00 1140 Marime text
Mihai Mihai Marian, de 31 de ani, din judeţul Vrancea, suspectat că ar fi furat din casa arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, proaspăt eliberat din arest preventiv şi plasat sub control judiciar, riscă acum să se întoarcă în detenţie.
 
Şi asta pentru că, ieri, Judecătoria Constanţa a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive faţă de inculpat, pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Totodată, instanţa a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Potrivit surselor noastre, Mihai Mihai Marian ar fi încălcat prevederile controlului judiciar.
 
Pe durata acestei măsuri, inculpatul a fost obligat să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei arie teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, pe timpul controlului judiciar, inculpatul a mai fost obligat să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să nu comunice cu martorii (…), cu partea civilă Petrescu Teodosie, cu membrii de familie ai acestora, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
Amintim că Mihai Mihai Marian a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi este acuzat că, în noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00 - 00.05, „profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, inculpatul ar fi pătruns în interiorul imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T., iar dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 de lei“.
 
În dosar, arhiepiscopul Tomisului s-a constituit parte civilă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii