Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi date din dosarul celui care ar fi furat din casa Arhiepiscopului Tomisului

ro

23 Jun, 2017 10:47 2746 Marime text
Mihai Mihai Marian, de 31 de ani, din judeţul Vrancea, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru că ar fi furat din casa Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, se va afla din nou în faţa judecătorilor.
 
Şi asta pentru că procurorii au atacat decizia Judecătoriei Constanţa, prin intermediul căreia au respins cererea de arestare a lui Mihai Mihai Marian. Contestaţia va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care va lua o decizia definitivă.
 
Amintim că la data de 21 iunie, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut Mihai Mihai Marian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prev. de art. 228 al 1-229 al. 1 lit. b şi al. 2 lit. b c.p.
 
Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T, iar, dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop(engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" - se arată în comunicatul procurorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii