Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Emil Alexiu, fost asistent la Medicină Legală Constanţa

ro

11 Oct, 2017 00:00 1872 Marime text
Emil Alexiu, fost asistent în cadrul Serviciului Medicină Legală Constanţa, detaşat ulterior la Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, aproape scăpat de arestul la domiciliu.
 
În cauză, Emil Alexiu este bănuit de luare de mită.
 
Tribunalul Constanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, ce urmează a fi verificată în cel mult 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dacă decizia Tribunalului va rămâne definitivă, Emil Alexiu va fi obligat să se prezinte la instanţa de judecată sau la organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza ori de câte ori va fi chemat, să informeze de îndată instanţa de judecată sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Secţia de poliţie din municipiul Constanţa în raza căreia domiciliază conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat.
 
„Impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poate arme. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Măsura arestului la domiciliu subzistă până la rămânerea definitivă a prezentei“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul a fost cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume: „Tentativă la înşelăciune, prevăzută şi pedepsită de art. 32 din C.P., raportat la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prevăzută şi pedepsită de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii