Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdictul pentru primarul Valentin Vrabie, așteptat de la Curtea de Apel Constanța

ro

16 Aug, 2023 18:00 3068 Marime text
  • Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, este acuzat de fals intelectual.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Judedcătorii Curții de Apel Constanța sunt așteptați să pronunțe astăzi, 17 august 2023, verdictul în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat în primă instanță la un an și șapte luni de executare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Decizia era așteptată în data de 6 iulie 2023, însă judecătorii au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult timp pentru deliberări, așa că verdictul a fost amânat pentru data de 17 august 2023.
 
Între timp, magistratul Marius Cristian Epure a formulat o cerere de abținere în cauză, dar a fost respinsă de Completul de Incidente Procedurale.
 
Potrivit surselor noastre, dosarul se află în atenția completului format din magistrații Ileana Anastasiu și Marius Cristian Epure.
 
Amintim că prin Hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022, Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Oricare va fi decizia de acum a Curții de Apel Constanța, ea va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Scațiu” și „Colibri”, martori cu identitate protejată
Pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță! Cerere respinsă. Termen nou în apel

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii