Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict final în cazul unui fost primar acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals

ro

09 Feb, 2019 00:00 2559 Marime text

Verdict final în cazul lui Marian Gâscan, fostul primar al localităţii Albeşti, trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Tot în prezenta cauză, procurorii au mai dispus şi trimiterea în judecată a Danei Albena Duzinschi, secretar al comunei Albeşti, bănuită de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi procedat la contrafacerea Hotărârii nr. 18 din 10.07.2007 a Consiliului Local al comunei Albeşti, prin care se aprobase contractarea unui împrumut în valoare de 1.000.000 lei (respectiv 10 miliarde de lei vechi) în vederea realizării obiectivelor „Extinderea şi modernizarea sediului Primăriei comunei Albeşti“ şi „Amenajarea de drumuri în intravilanul comunei Albeşti - satele Cotu Văii, Vîrtop şi Albeşti“.
 
Cei doi ar fi redactat alt document purtând acelaşi număr, dar având un conţinut diferit, prin care se aproba contractarea unui împrumut în cuantum de 628.168 de lei în vederea realizării obiectivului „Îmbunătăţire şi extindere sistem de alimentare cu apă a localităţii Vîrtop“, deşi pentru acest obiectiv fusese aprobată finanţare din fonduri guvernamentale, apoi, uzând de exemplarul contrafăcut, au obţinut avizul favorabil al Comisiei de Autorizare a împrumuturilor Locale (Hotărârea nr. 892 din 18.04.2008), iar la data de 23.05.2008 au încheiat cu reprezentanţii MKB Romexterra Bank SA contractul de credit pentru investiţii nr. 82, în baza căruia a fost acordat împrumutul în sumă de 628.168 RON, prin faptele săvârşite fiind produs Primăriei Albeşti un prejudiciu în valoare totală de 2.971.865 lei, potrivit rolii.ro
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa, după schimbarea încadrărilor juridice, a încetat procesul penal faţă de Marian Gâscan, fostul primar al localităţii Albeşti, şi faţă de Dana Albena Duzinschi, secretar al comunei Albeşti, ca urmare a împlinirii termenului special al prescripţiei răspunderii penale.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă comuna Albeşti prin primar împotriva inculpaţilor Gâscan Marian şi Duzinschi Dana-Albena, cei doi fiind obligaţi, în solidar, să plătească părţii civile suma de 40.877,72 lei reprezentând despăgubiri civile.
 
„Dispune desfiinţarea înscrisului falsificat denumit ,,Hotărârea de consiliu local al comunei Albeşti nr 18 din 10 07 2007” , având ca obiect aprobarea contractării unui împrumut de la MKB Romexterra Bank SA în sumă de 628.168 lei pentru obiectivul „Îmbunătăţire şi extindere sistem de alimentare cu apă a localităţii Vârtop”, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost menţinută ieri şi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii