Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce spune președintele CJC? Marian Butnaru, șeful ARR Constanța, primele declarații după perchezițiile DNA - „Au luat hardul de la calculatorul meu și telefonul“

ro

06 Apr, 2022 13:07 4260 Marime text

 

UPDATE - Preşedintele CJC, Mihai Lupu a declarat pentru ZIUA de Constanța că instituția administrației județene nu a fost notitificată în niciun fel de DNA - Serviciul Teritorial Constanța în contextul derulării perchezițiilor desfășurate astăzi la ARR Constanța.
„Comisia de organizare a licitaţiei pentru
delegarea gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța derulată de Consiliul Județean Constanța este una independentă, au fost semnate contracte de confidenţialitate şi astfel nu pot fi divulgate numele participanţilor la achiziția aflată la stadiul de clarificări. Mai mult, din Comisie face parte și un expert ales. Din punctul meu de vedere, nu există nicio suspiciune în legătură cu organizarea acestei licitații, iar ARR nu are nicio legătură cu această procedură".

Șeful Agenției Teritorială din Constanța a Autorității Rutiere Române, Marian Butnaru, primele declarații după perchezițiile de azi ale DNA!
 

„Din sediul autorității nu s-a ridicat decât hardul de la calculatorul meu. În rest, alte documente nu. Mi-au luat telefonul. Nu am fost chemat. Dacă mă cheamă, mă duc, așa este normal. (...) Noi nu avem niciun rol în transportul județean. Licitațiile sunt în curs de clarificare, nu s-a dat un verdict. Pe fiecare cod de traseu sunt două trei firme“.

 
Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de deturnare a unor licitații publice.
 
În cursul zilei de azi, 06 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, sunt efectuate 20 de percheziții atât în municipiul Constanța, cât și în județul Constanța.
 
Oficial de la DNA
 
Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța.
 
În cursul zilei de 06 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate pe raza județului Constanța, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.



Citește și

UPDATE. Surse DNA Constanța face azi 20 de percheziții! Este vizată Autoritatea Rutieră Română (FOTO+VIDEO)


    
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii