Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din Constanţa, trimis în judecată de către DNA. Ieri s-a luat o decizie foarte importantă

ro

06 Mar, 2018 00:00 2206 Marime text
Începe judecata Magdalenei Neague, primarul comunei Bărăganu! Aceasta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa alături de soţul său, Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu, şi de SC La Titu Frumosu SRL.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform DNA, Magdalena Neague este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Titu Neague este bănuit de complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată.
 
Asta în timp ce SC La Titu Frumosu SRL este suspectată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Potrivit DNA Constanţa, din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, „în perioada 2015 - 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al SC La Titu Frumosu SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deţinea în baza unor documente justificative perfect valabile“.
 
„O parte din aceste documente au fost puse la dispoziţie de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu. Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asigurătoare asupra conturilor deţinute de către inculpaţii Neague Magdalena, SC La Titu Frumosu SRL şi Neague Titu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauza“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii