Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 29 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist local din Constanţa, rănit în misiune. Cine riscă să ajungă la închisoare şi cu cât va fi despăgubit omul legii

ro

08 Mar, 2019 00:00 2201 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ultraj, un tânăr din Constanţa a fost condamnat în primă instanţă la 1,4 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ce spun procurorii

 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpatul, la data de 24 aprilie 2018, în jurul orei 08.00, l-a agresat pe un poliţist local din Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Poliţiei Locale din Constanţa. Conform anchetatorilor, inculpatul l-a împins pe poliţistul local, cel din urmă suferind leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 

A lovit şi a fugit

 
Potrivit unor surse judiciare, inculpatul a fost depistat călătorind fără bilet şi a fost condus la sediul Poliţiei Locale Constanţa, pentru stabilirea identităţii. Cel mai probabil pentru a scăpa de amendă, cel în cauză a bruscat poliţistul local, după care a părăsit zona. În scurt timp, agresorul a fost prins tot de către poliţiştii locali şi dat pe mâna procurorilor.
 

Închisoare cu suspendare

 
Ieri, Judecătoria Constanţa a decis condamnarea inculpatului la un şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Totodată, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani.
 

Programe de reintegrare socială

 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 

Muncă în folosul comunităţii

 
Instanţa i-a impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi a nominalizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi RA Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 

Despăgubiri pentru poliţistul local

 
Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunea civilă exercitată de poliţistul local (partea civilă). Pe cale de consecinţă, judecătorii au dispus obligarea inculpatului la plata către poliţistul local a sumei de 4.000 de lei cu titlu de daune morale. Totodată, inculpatul a mai fost obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum total de 2.000 de lei, din care 500 de lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 1.500 de lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii