Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar băut a intrat cu mașina într-un microbuz, pe podul de la Năvodari, în 2019. Ce alcoolemie avea și ce pedeapsă a primit

ro

28 Apr, 2022 00:00 3252 Marime text
 
  • Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de patru ani.
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în dosarul unui accident rutier înregistrat în decembrie 2019, pe podul rutier de la Năvodari. În cauză, inculpat este un militar - cap. cls. a III-a, trecut ulterior în rezervă, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.
 
Cel în cauză a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, inculpatului a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Năvodari, pe o perioadă de 120 de zile.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reţinut în fapt că inculpatul, în decembrie 2019, a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, din Năvodari, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice prezentând la testarea cu aparatul alcotest Drager o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.  
 
Procurorii militari mai arată că pe podul rutier Năvodari, în zona benzilor reversibile, șoferul ar fi pătruns pe sensul opus de mers şi ar fi intrat în coliziune cu autobuzul de transport persoane, care circula pe banda a doua.
 
Tot în actul de sesizare a instanței se mai precizează că în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a subofiţerului.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Autobuz ce transporta militari americani la baza NATO de la Kogălniceanu implicat într-un accident mortal, aproape de Constanța. Motivare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii