Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm și doi polițiști, din Medgidia, trimiși în judecată după o bătaie în noaptea de Crăciun

ro

11 Jun, 2022 00:00 1855 Marime text
Jandarmeria  - Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța  
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au finalizatc ercetarea specifică în dosarul în care jandarm și doi polițiști, din Medgidia, au fost implicați, în urmă cu câțiva ani, într-o bătaie, în noapte de Crăciun. Un alt cetățean implicat, victimă în acest dosar penal, a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale, conform unor surse judiciare.
 
Ca urmare a finalizării cercetărilor, atât jandarmul, cât și doi polițiști au fost trimiși în judecată.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare instanței competente, respectiv Tribunalul Constanța.
 
Cauza are ca obiect „purtarea abuzivă (art.296 NCP)“. 
 
Până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile cauzei sunt: plt.maj C.I.- inculpat, ag. sef pr. pol P.C. – inculpat, ag.pol. P.D. – inculpat și G.M. - parte vătămată.
 
Într-un alt dosar, un militar din Constanța, unul salariat al Bazei NATO Polonia și un civil au fost trimiși în judecată, după o bătaie în zona Gării CFR din municipiul Constanța, evenimentul fiind înregistrat la începutul lunii iunie 2016!  
 
Conform anchetatorilor, victima ar fi fost lovită cu pumnii în zona feţei, cauzându-i acestuia vătămări corporale pentru a căror vindecare au fost necesare aproape 20 zile de îngrijiri medicale.
 
În cauză, Tribunalul Constanța au constatat că actele de urmărire penală au fost efectuate cu respectarea dispoziţiilor legale, nefiind identificate elemente de nelegalitate nici în ceea ce priveşte administrarea probelor. Magistrații au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privindu-i pe inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un militar din Constanța, unul salariat al Bazei NATO Polonia și un civil, trimiși în judecată. Date din anchetă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii