Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar din Constanța, unul salariat al Bazei NATO Polonia și un civil, trimiși în judecată. Date din anchetă

ro

28 Mar, 2022 00:00 55960 Marime text

 
  • Facem precizarea în cauză au fost emise și puse în executare  mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi
 
  • Mai mult, atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat.
 
 
Final de anchetă în dosarul unui bărbat bătut în zona Gării CFR din municipiul Constanța, evenimentul fiind înregistrat la începutul lunii iunie 2016!
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, deoarece unul dintre suspecți este angajat al unei unități militare din Constanța, U.M.02159 Constanţa, având gradul de fruntaş, fără antecedete penale.
 
Al doilea suspect este de profesie salariat civil - Baza NATO Polonia, iar al treilea inculpat este un civil, de profesie bucătar, din Constanța.
 
În fapt, s-a reţinut că, fruntaşul (C.O.) împreună cu cei doi civili (R.V. și S.S.), în timp ce se aflau în serviciu, în zona Gării C.F.R. Constanţa, au agresat fizic un bărbat.
 
Conform anchetatorilor, victima ar fi fost lovită cu pumnii în zona feţei, cauzându-i acestuia vătămări corporale pentru a căror vindecare au fost necesare aproape 20 zile de îngrijiri medicale.
 
Mandate de supraveghere și interceptări
 
Facem precizarea în cauză au fost emise și puse în executare  mandate de supraveghere tehnică prentru intercerptarea şi înregistrarea convrobirilor telefonice purtate între cei trei inculpaţi
 
Mai mult, atât victima, cât și cei trei inculpați au fost testați cu detectorul de minciuni, în cauză fiind întocmite și depuse la dosar rapoarte de constatare criminalistică privind detecţia comportamentului simulat.
 
Undă verde pentru începerea judecății
 
Recent, judecătorii de la Tribunalul Constanța au constatat că actele de urmărire penală au fost efectuate cu respectarea dispoziţiilor legale, nefiind identificate elemente de nelegalitate nici în ceea ce priveşte administrarea probelor.
 
În consecinţă, magistrații au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privindu-i pe inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii. 

Sursa foto (rol ilustrativ): Facebook/MAPN
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Editorial
Armata Română și scenariul fantezist, dar bine redactat, al unui film hollywood-ian

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii