Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut profesor universitar din Constanţa a fost condamnat azi la opt ani de închisoare cu executare

ro

08 Jan, 2020 16:06 6083 Marime text
Gheorghe Țarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“, a fost condamnat definitiv azi la opt ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale).

Decizia a fost luată azi de judecătorii Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.     
 
Tot în prezenta cauză, studentul Evangelos Faloutsos a fost condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare.
 
Conform rechizitoriului întocmit de Sorin Constantinescu, fostul procuror-şef al DNA Constanţa, „în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Țarălungă Gheorghe, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, a primit de la zece studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene“.
 
„La data de 28 ianuarie 2015, pentru acelaşi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii