Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:40 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martor secret, audiat în dosarul lui Ţarălungă, fost decan din Universitatea „Ovidius“

ro

12 May, 2017 00:00 3208 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a luat o nouă decizie definitivă în dosarul în care Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi opt luni de închisoare. Tot în această cauză, Evangelos Faloutsos a fost condamnat la doi ani de detenţie cu suspendare.
 
Ieri, instanţa a admis, în parte, cererea formulată de Ţarălungă în ce priveşte readministrarea de către instanţa de apel a următoarelor probe: „Ascultarea inculpaţilor Ţarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos, la primul termen de judecată la care sunt prezenţi, dacă nu apar impedimente de fapt şi de drept privind administrarea probei la respectivul termen; ascultarea martorului cu identitate protejată «Popescu Adriana», la o dată ce va fi stabilită la termenul din 25.05.2017, după asigurarea condiţiilor necesare, ascultarea martorilor Chihi Mohamed Walid, Abdmouleh Mohamed Karim, Nica Simona Andra, Bar Diana, Zamfir Andra-Silvia, Mitea Ramona Ileana şi Mitea Cristi, la o dată ce va fi stabilită la termenul din 25 mai“. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de Sorin Constantinescu, procurorul-şef al DNA Constanţa. Conform rechizitoriului, „în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Ţarălungă Gheorghe, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, a primit de la zece studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene“.
 
„La data de 28 ianuarie 2015, pentru acelaşi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii