Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! DNA Constanța renunță la urmărirea penală într-un dosar desprins dintr-o anchetă celebră. Cine sunt cei vizați

ro

29 Dec, 2020 00:00 1580 Marime text
  • DNA Constanța renunță la urmărirea penală în cazul studentului Chihi Mohamed Walid cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă și a medicului Kabtour Basem, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la influențarea declarațiilor, instigare la favorizarea făptuitorului.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța renunță la urmărea penală într-un dosar legat de cauza în care colonelul în rezervă Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare. Tot în prezenta cauză, studentul Evangelos Faloutsos a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 
 
Decizia privind condamnarea celor doi – care a zguduit mediul universitar din Constanța -, a fost luată în luna ianuarie 2020 de judecătorii Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.    
 

Chichi Mohamed Walid, intimat – inculpat. Kabtour Basem - intimat – suspect  

 
Revenind la decizia procurorilor DNA Constanța, conform portalului instanâelor de judecată, aproape de începutul lunii noiembrie 2020 a fost înregistrat dosarul 7136/118/2020, cu obiect „confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)“, cauză în care DNA Constanţa a avut calitatea de petent, Chichi Mohamed Walid          a avut calitatea de intimat – inculpat, iar Kabtour Basem a avut calitatea de intimat – suspect.
 

Mărturie mincinoasă, complicitate la influențarea declarațiilor și instigare la favorizarea făptuitorului

 
Pe data de 08 decembrie 2020, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de Serviciul Teritorial Constanța privind confirmarea ordonanței 305/P/2016 din 2 noiembrie 2020 de renunțare la urmărirea penală privind pe inculpatul Chihi Mohamed Walid cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă; privind pe suspectul Kabtour Basem pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la influențarea declarațiilor, instigare la favorizarea făptuitorului.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă și poate fi citită accesând următorul link: http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000195942&id_inst=118  
 
Așa cum arătam și mai sus, Chichi Mohamed Walid apare în dosarul în care colonelul în rezervă Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare.
 

„Luare de mită – fapta din ianuarie 2015, Chichi Mohamed Walid“

 
Potrivit DNA, în cursul lunii ianuarie 2015, „inculpatul Țarălungă Gheorghe, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a primit de la zece studenți sume cuprinse între 200 și 600 euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene“.
 
Printre studenți s-a aflat și Chichi Mohamed Walid.

 
În decizia Tribunalului Constanța privind condamnarea, nr. 78/2017 din 21.02.2017, se arată că Gheorghe Ţarălungă a fost condamnat, la o pedeapsă de doi ani de închisoare, „pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită – fapta din ianuarie 2015, Chichi Mohamed Walid“.
 
Potrivit unor surse judiciare, studentul Chichi Mohamed Walid ar fi făcut declarații mincinoase în fața instanței de judecată cu ocazia audierii sale în calitate de martor în ședința publică din data de 17.08.2016, contrare declarațiilor consemnate pe parcursul urmăririi penale în dosarul Tribunalului Constanța privindu-l pe inculpatul Gheorghe Ţarălungă.
 
Studentul ar fi fost determinat să facă aceste declarații mincinoase de Gabriela Lilios, cadru universitar în cadrul facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța, prin corupere, atât direct, cât și prin intermediul lui Kabtour Basem.
 
Citește și
 
Exclusiv!
Profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, condamnat definitiv


„Premieră” în învăţământul constănţean!
Intercepătări declarate nule. Opt ani de închisoare pentru un colonel în rezervă


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii