Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat, din Eforie, care ar fi condus un moped fără permis, cercetat de DNA Constanța. Dosarul, închis

ro

14 Apr, 2021 15:11 1517 Marime text
 

Tribunalul Constanța a admis azi cererea de confirmare privind renunţarea la urmărire penală formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa într-un dosar penal.
 
Cel vizat este un bărbat din Eforie, care a condus un moped deși nu avea niciun fel de permis de conducere. 
 
Pe cale de consecință, instanța a constatat azi legalitatea și temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penala dispusă prin rechizitoriul nr. 48/P/2019 din data de 19.01.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, privind pe numitul C.D.
 
Surse judiciare arată că prezenta cauză este disjunsă din dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie. Mopedistul a ajuns în atenția procurorilor DNA în timp ce magistrații investigau dosarul comisarului-șef Coteanu.
 
Potrivit DNA, comisarul-șef Coteanu este acuzat că, în calitate de comandant al Poliției Eforie, cu gradul de comisar șef, în perioada august 2019 şi iulie-august 2020, în 17 rânduri, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit sume de bani în cuantum de 600 lei/zi, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu ce decurg din această calitate şi, în special, constatarea şi sancţionarea faptelor contravenţionale în domeniul comerţului clandestin pe plajele staţiunii Eforie.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii