Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un acționar al Oil Terminal cheamă în judecată societatea și Statul Român. Ce solicită acesta

ro

28 Sep, 2021 10:44 475 Marime text
  • În data de 27.09.2021 s-a primit la sediul societății Oil Terminal acțiunea în constatare formulată de către reclamantul Dumitrescu Andrei Sebastian în contradictoriu cu pârâții Oil Terminal S.A., Statul Roman prin Ministerul Finanțelor Publice și Statul Roman prin Ministerul Energiei
Societatea OIL TERMINAL S.A informează acționarii cu privire la faptul că în data de 27.09.2021 s-a primit la sediul societății acțiunea în constatare formulată de către reclamantul Dumitrescu Andrei Sebastian în contradictoriu cu pârâții Oil Terminal S.A., Statul Roman prin Ministerul Finanțelor Publice și Statul Roman prin Ministerul Energiei.

Prin acest document reclamantul solicită Tribunalului Constanța să pronunțe o hotărâre judecătorească în sensul:
  • Constatării faptului că toate rezervoarele ce formează obiectul OUG nr.15/2001, aprobata prin Legea nr. 68/2002 se afla în proprietatea privata a societății Oil Terminal S.A., capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210,15 lei.
  • În principal, să oblige paratul Statul Roman prin Ministerul Finanțelor Publice să lase în deplina proprietate și liniște posesie imobilele menționate la pct. 1 către parata Oil Terminal S.A., capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210,15 lei.
  • În subsidiar, să oblige parata Oil Terminal S.A. să promoveze de îndată o acțiune în revendicare imobiliara având că obiect imobilele menționate la pct. 1, capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210, 15 lei.
  • Să oblige parații în solidar la plata cheltuielilor de judecata ocazionate cu prezentul proces.

Litigiul nu are încă termen de judecata, dosarul se afla în procedura de regularizare a cererii.

„Precizam că prin Ordonanță de urgenta nr. 15/2001 privind reglementarea situației juridice a rezervoarelor, conductelor de transport al țițeiului și al produselor petroliere, a stațiilor de pompare și a celorlalte instalații și echipamente aferente, societatea Oil Terminal S.A. a fost declarata societate de interes strategic, iar „rezervoarele, conductele de transport al țițeiului și al produselor petroliere, stațiile de pompare, celelalte instalații și echipamente aferente acestora, care au fost trecute în patrimoniul Societății Comerciale "Oil Terminal" - S.A. Constanta prin Hotărârea Guvernului nr.1200/1990 privind înființarea de societăți comerciale pe acțiuni în industrie, cu modificările ulterioare, sunt și rămân în proprietatea publica a statului și fac parte din domeniul public de interes national”. Oil Terminal S.A. vă efectua toate demersurile procedurale pentru apărarea intereselor legale ale societății“ - se mai arată în documentul publicat de Bursa de Valori București.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii