Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul, verdict în așteptare în procesul deschis de șeful AJPIS Constanța instituției-mamă

ro

11 Oct, 2023 17:00 999 Marime text
  • Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
  • Instanța a amânat pronunțarea pe 25 octombrie 2023.
Laura Constandin, șeful Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Constanța, va afla pe 25 octombrie 2023 verdictul Tribunalului Constanța în procesul pe care l-a intentat instituției-mamă, Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială Constanța!
 
Dosarul cu indicativul 458/36/2023 a fost analizat astăzi, 11 octombrie 2023, de către judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, în completul CA8 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în proces, Laura Constandin a cerut suspendarea executării deciziei ANPIS privind mutarea temporară a sa la un serviciu din cadrul AJPIS Constanța.
 
În Hotărârea 182/2023, prin care Curtea de Apel a declinat cazul la Tribunal, se arată că, prin această acțiune, Laura Constandin, în calitate de reclamant, a solicitat „suspendarea executării Deciziei nr. 847 din 20.07.2023 emisă de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială prin care s-a decis ca începând cu data de 21.07.2023, ca urmare a începerii cercetării administrative față de doamna Constandin Laura Monica, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, precum și datorită faptului că funcționarul public poate influența cercetarea, în temeiul art. 492 alin. 10 și 11 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, mutarea temporară a funcționarului public, pe perioada cercetării administrative, la Serviciul Beneficii de Asistență Socială, Programe de Servicii Sociale, Incluziune Socială, Egalitate de Șanse din cadrul  Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța pe funcția publică de execuție temporar vacantă de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, cu menținerea drepturilor salariale avute“.
 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul o va lua acum, ea va putea fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Urmași ai persecutaților politic din Constanța, cu dosare admise pentru despăgubiri. Ce spune directorul AJPIS Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii