Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful AJPIS Constanța, în proces cu instituția-mamă. Decizia Tribunalului (MINUTA)

ro

25 Oct, 2023 17:00 962 Marime text
  • Cererea de chemare în judecată a rămas fără obiect, potrivit deciziei Tribunalului.
Judecătorii Tribunalului Constanța au respins astăzi, 25 octombrie 2023, ca rămasă fără obiect, cererea de chemare în judecată formulată de Laura Constandin, șeful Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Constanța, în contradictoriu cu instituția-mamă – ANPIS.
 
Se arată în minunta hotărârii de azi că cererea a rămas fără obiect.
 
Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 458/36/2023 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, cauza aflându-se în atenția completului CA8 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Iată minuta deciziei de astăzi în dosarul 458/36/2023:
 
„Admite excepţia rămânerii fără obiect a cererii de chemare în judecată, invocată de reclamantă. Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Constandin Laura Monica în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională Pentru Plăţi Şi Inspecţie Socială, ca rămasă fără obiect. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 25.10.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“.
 
Amintim, în acest proces, Laura Constandin a cerut suspendarea executării deciziei ANPIS privind mutarea temporară a sa la un serviciu din cadrul AJPIS Constanța.
 
În Hotărârea 182/2023, prin care Curtea de Apel a declinat cazul la Tribunal, se arată că, prin această acțiune, Laura Constandin, în calitate de reclamant, a solicitat „suspendarea executării Deciziei nr. 847 din 20.07.2023 emisă de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială prin care s-a decis ca începând cu data de 21.07.2023, ca urmare a începerii cercetării administrative față de doamna Constandin Laura Monica, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, precum și datorită faptului că funcționarul public poate influența cercetarea, în temeiul art. 492 alin. 10 și 11 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, mutarea temporară a funcționarului public, pe perioada cercetării administrative, la Serviciul Beneficii de Asistență Socială, Programe de Servicii Sociale, Incluziune Socială, Egalitate de Șanse din cadrul  Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța pe funcția publică de execuție temporar vacantă de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, cu menținerea drepturilor salariale avute“.
 
Cererea a fost respinsă ca rămasă fără obiect.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
AJPIS Constanța
Ce agenții asigură comunicarea cu beneficiarii prin call-center?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii