Tribunalul Constanța respinge cererea de reținere a navei GSP Centaurus, a GSP Offshore SRL în port! (MINUTA)
Tribunalul Constanța respinge cererea de reținere a navei GSP Centaurus, a GSP Offshore SRL în port! (MINUTA)
04 Aug, 2024 17:00
04 Aug, 2024 17:00
04 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
4705
Marime text
- În dosarul în care s-a solicitat și instituirea sechestrului asigurător asupra vasului, se precizează că este vorba despre GSP Centaurus.
Hotătârea instanței a fost luată în dosarul 5192/118/2024, aflat pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului, în materia Drept maritim și fluvial.
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru reținerea unui vas al GSP Offshore SRL.
Părți în cauză sunt Demo Emra SRL, în calitate de creditor și GSP Offshore SRL, în calitate de debitor.
Vineri, 2 august 2024, chiar în ziua în care a fost înregistrat dosarul, instanța a respins ca neîntemeiată cererea de reținere a navei.
Iată minuta Hotărârii 872/2024 a Tribunalului Constanța:
„Respinge cererea ca neîntemeiată.
Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa“
Acum, părțile au la dispoziție cinci zile de la primirea hotărârii motivate pentru a declara apel, caz în care dosarul va fi trimis pe rolul Curții de Apel Constanța.
De asemenea, într-un dosar separat (5191/118/2024, înregistrat în aceeași zi, cu prim termen vineri, 9 august 2024), se precizează că este vorba despre nava GSP Centaurus.
Obiectul dosarului respectiv este reprezentat de o cerere de instituire a sechestrului asigurător asupra vasului GSP Centaurus.
Nu este pentru prima dată când judecătorii din Constanța sunt chemați să decidă în legătură o reținerea unei nave din grupul GSP.
În ianuarie 2024, Tribunalul Constanța a decis reținerea navei GSP King în Portul Midia (detalii aici), ulterior instanțele respingând cererile de instituire a sechestrului asigurător asupra aceluiași vas (detalii aici)
Despre Demo Emra SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 4 august 2024, Demo Emra SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social în Constanța, pe strada Celulozei și se ocupă în principal cu lucrări de demolare a construcțiilor.
Anterior, firma avea sediul social pe strada Democrației, din Constanța.
Asociat unic și administrator figurează Ionică Dinu.
În 2023, Demo Emra SRL a declarat 17 angajați, profit peste 1,36 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 16,26 de milioane de lei.
Despre GSP Offshore SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 4 august 2024, GSP Offshore SRL a fost înființată în 2016, are sediul social în Voluntari, județul Ilfov, Șoseaua Pipera-Tunari și se ocupă în principal de activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale.
Firma are mai multe puncte de lucru în județul Constanța, dar și în alte zone.
GSP Offshore SRL este deținută de două companii din Țările de Jos, respectiv GSP Offshore BV (99,9%) și GVC Investment BV (0,1%), cel care se ocupă de administrarea GSP Offshore SRL fiind Gabriel Valentin Comănescu.
Numele lui Gabriel Valentin Comănescu se leagă și de societățile Comproiect 92 SA, Forasol SRL, Gino Impex SRL, Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, GSP Downstream SRL, GSP Power SRL, Industria Mundum SRL, Onyx Line SRL, Providence Energy SRL, Redivivus Energy SRL, Redivivus Green Farm SRL, SPG Archivator SRL, SPG Emergiences SRL, Technoconstruct Marine Operations SRL, Texrom Well Management SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Vega Offshore SRL și Vega Turism SA.
În 2023, GSP Offshore SRL a declarat 620 de angajați, profit peste 1,3 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 605,99 de milioane de lei.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Nava GSP King a scăpat de sechestru! Tribunalul Constanța a respins cererea Navis Ship Management Limited (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii