Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța începe procesul în cazul crimei fără cadavru!

ro

07 Feb, 2022 00:00 1852 Marime text

 
  • Procurorii susțin că inculpatul a înjunghiat victima cu lama unei coase în regiunea abdominală, apoi a deposedat-o de căruţa şi calul său, în final ascunzând cadavrul victimei într-un loc rămas necunoscut.
 
Începe procesul în cazul crimei de lângă localitatea Negru Vodă, județul Constanța, din 2015! Judecătorii au constatat competenţa și legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Ca urmare, tribunalul a dispus începerea judecăţii inculpatului (E.A. - neşcolarizat, fără ocupaţie și necăsătorit), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiuniilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.
 
Victima bărbat cu domiciliul în localitatea Castelu, județul Constanța.
 
Pe scurt, conform anchetatorilor, la începutul lunii decembrie 2015, inculpatul si victima au făcut un schimb de cai cu o altă persoană. După schimb, cei doi au consumat băuturi alcoolice. Acela a fost momentul în care victima a fost văzută ultima dată.
 
Procurorii susțin că inculpatul a înjunghiat victima cu lama unei coase în regiunea abdominală, apoi a deposedat-o de căruţa şi calul său, în final ascunzând cadavrul victimei într-un loc rămas necunoscut.
 
Anchetatorii mai spun că inculpatul a recunoscut comiterea faptei și că a indicat groapa de gunoi de lângă Negru Vodă ca fiind locul în care și-a îngropat amicul.
 
Oamenii legii au excavat în zona indicată de inculpat, însă au descoperit nimic. 
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Crimă în cartierul Medeea din Constanța. Tânără înjunghiată de 42 de ori. Începe judecata
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii