Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei inculpaţi din dosarul lui Radu Mazăre au cerut încetarea procesului pentru abuz în serviciu

ro

18 Feb, 2017 08:34 1498 Marime text
Ionuţ Mihai Matei, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), șeful Structurii de Securitate din cadrul instanţei supreme, a redeschis, ieri, dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
În cauză, DNA a calculat un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 de lei.
 
Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

La termenul de ieri, avocatul a trei dintre inculpaţi, Ghiulnihal Mutalâp, Alina Pavel şi Laura Sorina Oprea, care deţineau funcţii în Primăria Municipiului Constanţa la data comiterii presupuselor fapte, a cerut judecătorilor încetarea procesului penal şi achitarea pe motiv că infracţiunea de abuz în serviciu, de care se fac vinovate cele trei, nu ar mai fi prevăzută în noul Cod penal. Avocatul a făcut referire la decizia CCR din vara anului trecut, prin care s-a modificat conţinutul textului de lege privind abuzul în serviciu, fiind înlocuită sintagma "în mod defectuos" cu "prin încălcarea legii" şi noţiunea de act fiind clarificată. Mai exact, potrivit deciziei CCR, actul reprezintă o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă, scrie România TV.

Procurorul DNA a solicitat respingerea cererii pe motiv că aceasta nu poate fi făcută în cursul cercetării judecătoreşti. Instanţa a rămas în pronunţare privind cererea.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 martie 2017, când vor fi audiaţi restul inculpaţilor din dosar, printre care şi Radu Mazăre.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii