Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă, în județul Tulcea, descoperită după înmormântarea victimei! Suspectul principal, condamnat definitiv la Constanța

ro

18 Dec, 2023 17:00 2079 Marime text
Suspect adus la Palatul de Justiție Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Judecătorii din Constanța au închis definitiv cazul, hotărând condamnarea suspectului la o pedeapsă cu închisoarea de zece ani.
  • Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a unui bărbat la zece ani de închisoare, pentru omor. Instanța a ajuns la concluzia că acesta s-ar face vinovat de o crimă comisă în județul Tulcea, descoperită abia dupăă înmormântarea victimei și exhumarea cadavrului!
 
În hotărârea definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța, judecătorii au reținut, printre altele, o parte dintre interceptările telefonice ale convorbirilor purtate de suspectul principal cu concubina sa, ocazie cu care suspectul afirma cu privire la anchetatori „să mă pupe în c.r pe mine!“.
 
Acum, instanța a închis definitiv cazul, hotărând condamnarea suspectului la o pedeapsă cu închisoarea de zece ani.
 
Dosarul a ajuns la Constanța după ce suspectul atacase hotărârea inițială a Tribunalului Tulcea, prin care fusese condamnat la închisoare.
 
Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat apelul suspectului și a menținut hotărârea de condamnare.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în acest caz, anchetatorii din Tulcea au interceptat și un schimb de replici între suspect și concubina sa, concubina fiind cea care îi spunea că nu ar fi probe în dosar:
 
„####### #######: (n.l.- Tuşeşte) n-are probe, n-are, ei vrea să închidă dosarul cu totul, da' n-are probe.
##### #####: Să mă pupe în ... pe mine.
####### #######: Eu dacă eram ca tine acuma plecam“
 
Astfel, fragmentul de mai sus reprezintă transcrierea convorbirilor interceptate purtate între suspect și concubina sa, persoana care înjură fiind chiar suspectul.
 
În primă instanță, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
 
Ulterior, cazul a ajuns la Curtea de Apel pentru că suspectul a contestat pedeapsa.
 
Conform rechizitoriului, „fapta inculpatului (...) care, în noaptea de 26/ 27.03.2021  i-a  aplicat lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă) numitului (...), de 70 de ani, provocând decesul acestuia datorită a șocului traumatic și hemoragic urmare a unor politraumatisme datorate unei hetero–agresiuni  întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de omor, faptă prev. la art. 188 alin. 1 Cod penal“.
 
Înmormântat fără a se ști de crimă
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, cazul a fost la un pas să rămână nedescoperit, victima fiind înmormântată fără ca autoritățile să considere că ar fi ceva suspect legat de moartea sa.
 
Vecinii care l-au pregătit pe bătrân de înmormântare au observat anumite răni pe picioarele sale, au făcut poze, iar în timpul slujbei le-au arătat fiicei victimei.
 
A doua zi după înmormântare, fiica a arătat imaginile medicului de familie, care a alertat poliția și astfel a început lupta contra-cronometru pentru prinderea autorului, în cele din urmă, suspectul fiind prins de către autorități.
 
Conform instanței, în urma efectuării unei testări poligraf a inculpatului, a rezultat că la întrebările relevante cauzei, răspunsurile au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro , Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Accident mortal în zona restaurantului Sabrosso, din Constanța! Fost jandarm, condamnat. Dosarul, în apel
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii