Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la Murfatlar! Judecătorii mai au nevoie de timp pentru pronunțare

ro

12 Nov, 2023 14:28 1428 Marime text



Tribunalul Constanţa au amânat pronunțarea în cazul tânărului, de 21 de ani, din Murfatlar, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat pronunțarea pentru săptămâna viitoare. 

Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 

Amintim că prin ordonanţa din data de 13 noiembrie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal, şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima, în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute

Deşi personalul ambulanţei a încercat, nu s-a reuşit resuscitarea victimei.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Constănțean condamnat la închisoare pe viață cere rejudecarea dosarului! Când va avea loc pronunțarea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii