Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie de la Murfatlar! Anunțul judecătorilor în cazul decesului unui tânăr de 18 ani

ro

07 Dec, 2022 16:56 6631 Marime text


Tribunalul Constanţa a decis azi, 7 decembrie 2022, menținerea în stare de arest preventiv a tânărului, de 21 de ani, din Murfatlar, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
Oficial!
 

„Admite propunerea formulata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta . În baza art. 234 si urm C.p.p. prelungeste masura arestarii preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 14.12.2022 si pana la data de 12.01.2023, inclusiv. Masura se comunica administratiei locului de detinere . În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. In baza art. 272 C.p.p. dispune avansarea din fondurile MJ in favoarea Baroului Constanta a sumei de 340 lei, pentru avocat. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror si inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 7.12.2022 .

 
Decizia nu este una definitivă.
 
Amintim că prin ordonanţa din data de 13 noiembrie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal, şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.
 

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima, în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute, prin hemoragie subarahnoidiană.
 
Deşi personalul ambulanţei a încercat, nu s-a reuşit resuscitarea victimei.
 
În cursul zilei de 14 noiembrie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii