Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:01 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Mamaia Un tânăr din Cernavodă, acuzat de moartea unei femei, ar putea scăpa de arestul la domiciliu

ro

26 Oct, 2018 00:00 512 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durata de 60 de zile, faţă de un tânăr de 26 de ani, din Cernavodă, suspectat că a accidentat mortal o femeie care traversa pe o trecere de pietoni din staţiunea Mamaia. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dacă decizia va rămâne definitivă, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecata ori de câte este chemat, b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv la Poliţia Oraşului Cernavodă, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; - să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă - să nu comunice direct sau indirect cu părţile civile (…) şi cu martorii (…). Atrage atenţia inculpatului (…) că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina acestora, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Amintim că tragedia a avut loc pe data de 20 august 2017, în jurul orei 7.00. Ulterior impactului cu femeia, maşina a intrat într-un copac, apoi în peretele unui service şi al unei spălătorii auto. Victima era cameristă la un hotel din Mamaia, avea în jur de 50 de ani şi era din Năvodari.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapta constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Bogdan Dumitru, judecător în cadrul Secţiei Penale din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de ucidere din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) în infracţiunea de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe cale de consecinţă, magistratul a admis excepţia necompetenţei materiale, invocată din oficiu, a Judecătoriei Constanţa şi a dispus competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa.
 
De menţionat că este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii