Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii acuzaţi că au aprovizionat piaţa drogurilor din Tulcea, în arest la Constanţa

ro

27 Jan, 2020 00:00 3580 Marime text

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis vineri seara ca cele cinci persoane acuzate că au aprovizionat piaţa drogurilor de risc şi de mare risc din judeţul Tulcea să rămână în stare de arest preventiv. Decizia judecătorilor din Constanţa este definitivă.


Conform anchetatorilor, drogurile erau achiziţionate din alte judeţe din România sau de pe teritoriul Spaniei, după care era vândute în judeţul Tulcea.


În cauză, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea şi BCCO Constanţa au efectuat 15 percheziţii domiciliare dintre care 14 în localitatea Jurilovca, jud. Tulcea, şi una în oraşul Năvodari, jud. Constanţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.


Magistraţii au stabilit că, în perioada anilor 2018 – 2020, inculpaţii E.S., N.A., T.A. F.Ș. şi A.F. au aprovizionat piaţa drogurilor de risc şi de mare risc din judeţul Tulcea, droguri pe care le achiziţionau din alte judeţe din România sau de pe teritoriul Spaniei.


În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate aproximativ 1.200 grame de canabis, 3 pastile Ecstasy, 3,45 grame de rezină de canabis (haşiş), mai multe grindere, cântare electronice, peste 7.000 de euro, 500 de dolari, 50 de lire sterline, 32.000 de lei şi un autoturism.


La acţiune au participat şi lucrători de poliţie din cadrul IPJ Tulcea, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, jandarmi din cadrul IJJ Tulcea şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Tulcea.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Citeşte şi:

DIICOT Droguri în valoare de 60.000 de euro, găsite într-un imobil. Un suspect, reţinut


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii