Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinere din Constanța exploatate sexual în Brașov. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

ro

12 Nov, 2021 00:00 6392 Marime text
 

 
  • Unul dintre inculpați ar fi determinat o tânără la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale.
 
  • Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, materiale destinate postării pe rețelele de socializare.
 
Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au finalizat cercetările specifice într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism
 
Amintim că în prezenta cauză au fost puse în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța.
 
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada mai-iunie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse 38 și 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (din cauza unei educații precare și stării materiale modeste), și le-ar fi adăpostit în imobile de pe raza municipiilor Brașov și Constanța, în scopul exploatării sexuale.
 
De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul, de 41 de ani, ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale.
 
Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, materiale destinate postării pe rețelele de socializare.
 
După efectuarea perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile, iar 3 persoane au fost conduse la sediu pentru audieri.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La activități au participat jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Recent, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au dispus trimiterea în judecată a atât a celor trei inculpați menționați în comunicat (S.E., P.I. și H.E.) cât și a doi complici (A.A. și Ț.I.).
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Hackerii din Constanța, acuzați că s-au alăturat unor grupări internaționale de crimă organizată, au fost arestați preventiv
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii