Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:58 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen, astăzi, în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii. Ce vor dezbate judecătorii constănțeni

ro

03 Nov, 2022 00:00 1182 Marime text
  • Astăzi are loc un termen în dosarul în ceea ce privește Parohia Izvorul Tămăduirii
 
Astăzi are loc un termen în dosarul în ceea ce privește Parohia Izvorul Tămăduirii. Magistrații Judecătoriei Constanța vor stabili astăzi dacă acceptă cererile de intervenție ale mai multor persoane fizice.
 
În octombrie, la termenul din data de 7, judecătorii au amânat pronunțarea pentru a da verdict în ceea ce privește admisibilitatea în principiu a cererii de intervenții. Fondul se va judeca joi, 4 noiembrie 2022. Mai precis, în cauza privind contestația la executarea cererii de demolare a lăcașului de cult de la Macul Roșu aproape 118 persoane s-au implicat în proces, făcând cerere de intervenție. Conform datelor noastre, toate persoanele sunt în favoarea bisericii pentru a nu fi demolată.
 
Pe 16 iunie 2022, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis suspendarea provizorie a executării silite ce ducea la demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roșu, cunoscută drept „Biserica de pe trotuar”. Ulterior, în dosarul 14901/212/2022, prin care se contestă executarea, unde contestator este Parohia Izvorul Tămăduirii Constanța, se stabiliseră termen în octombrie, pe data de 7. La începutul lunii august, Primăria Constanța a cerut modificarea termenului de judecată, pentru a se judeca mai rapid. Pe 4 august s-a înregistrat, astfel, la Judecătoria Constanța dosarul 14901/212/2022/a1 pentru tergiversare cauză. În fond, s-a decis ca procesul să fie mutat o lună mai devreme, la începutul lui septembrie. Primăria a făcut apel, cerând să se judece chiar mai devreme, dar contestația a fost anulată ca netimbrată. Astfel, pe 8 august, a rămas următoarea soluție: „În temeiul art. 230 teza I Cod procedură civilă, dispune preschimbarea termenului de judecată acordat la data de 07.10.2022, ora 10:30 şi acordă un nou termen de judecată la data de 09.09.2022, ora 10:30, complet C7, pentru când se vor cita părţile cu o copie a prezentei încheieri”. Ulterior, așa cum arătam mai sus, au fost făcute cererei de intervenție și judecata s-a mutat, acum, la început de noiembrie.
 
Așa cum spuneam, o eventuală desfiinţare a lucrărilor „este iminentă, având în vedere că din dosarul de executare rezultă că creditorul a solicitat ca la data de 27.06.2022 executorul judecătoresc să se deplaseze cu organele abilitate pentru desfiinţarea construcţiilor”, conform documentului amintim. Astfel, demolarea bisericii era programată în Postul Sf. Petru și Pavel, cu două zile înainte de marea sărbătoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Ce au decis magistrații în procesul privind soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii” de la Macul Roșu

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii