Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți deferiți Tribunalului Constanța pentru trafic de migranți! Care erau tarifele percepute

ro

10 Dec, 2021 10:52 1481 Marime text


Trei bărbați au fost trimiși în judecată astăzi, 10 decembrie 2021, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub acuzațiile de trafic de migranți.

Potrivit datelor strânse de anchetatori, tarifele percepute pentru a ajuta persoanele să treacă ilegal granița României erau între 2.000 și 3.000 de euro.

Redăm în continuare comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța:


 La data de 10 decembrie 2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

1. M. A., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, faptă prev. şi ped. de art.263 alin.1 și alin.2 lit.a C.p.,

2. O. A., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, faptă prev. şi ped. de art.263 alin.1 C.p., și

3. O. F., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, faptă prev. şi ped. de art.263 alin.1 și alin.2 lit.a C.p.,

          Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada mai - 10 iunie 2021, inculpatul O.A. l-a preluat pe migrantul ilegal A. M., i-a facilitat cazarea în localitatea Mircea Vodă, apoi a intermediat cu inculpatul M. A. (căruia i-a și plătit efectiv suma de 2.000 euro, bani proveniți de la A. M.), transportul migrantului pe teritorului României din Mircea Vodă până la vama Nădlac, în scopul trecereii ilegale a frontierei de stat a României.

              Inculpatul M. A., la data de 10.06.2021, în schimbul sumei de 3.000 euro, din care a primit efectiv pentru sine suma de 1.000 euro, și pentru inculpatul O. F. suma de 1.000 euro, l-a preluat pe migrantul ilegal A. M. din localitatea Mircea Vodă, apoi l-a predat șoferului său O. F., și a dispus acestuia să-l transporte pe teritoriul României, până la vama Nădlac.

            Inculpatul O. F., în schimbul sumei de 1.000 euro, bani pe care i-a primit efectiv, l-a preluat pe migrantul ilegal A. M., și apoi a condus microbuzul în care se afla migrantul, din Cernavodă spre vama Nădlac, unde a fost prins de organele de poliție.

            Pe parcursul urmăririi penale, față de inculpați au fost luate măsurile arestatului preventiv și controlului judiciar.

            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

            În cauză, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Gărzii de Coastă și a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, structurile subordonate, și în special Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.

Sursa foto: Facebook.com - Poliția Română

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii