Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:41 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stila Sarafu, trimis în judecată! Procurorul, decăzut din dreptul de a cere menţinerea controlului judiciar

ro

09 Jan, 2021 00:00 1819 Marime text
  • Ieri, Judecătoria Constanța a admis excepţia tardivităţii invocată din oficiu şi a decăzut procurorul din dreptul de a formula propunerea de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar dispuse faţă de inculpatul Stila Sarafu.  
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus, prin rechizitoriul nr. 494/P/2020 emis la data de 06 ianuarie 2021, trimiterea în judecată a lui Stila Sarafu!
 
Dosarul (513/212/2021) a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța. Cauza are ca obiect „Hărţuirea (art.208 NCP) alin.1 şi 2; art.208 alin.2 C.p.; art.225/1 C.p.; art.371 C.p., toate cu aplic. art.38 C.p.“. În cauză, potrivit datelor oficiale, părțile vătămate sunt: Done Maria, Ceară Alexandra și Dovi Import Export SRL.
 
Ieri, Judecătoria Constanța a admis excepţia tardivităţii invocată din oficiu şi a decăzut procurorul din dreptul de a formula propunerea de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar dispuse faţă de inculpatul Stila Sarafu.  
 

Măsura controlului judiciar va înceta de drept la expirarea duratei acesteia

 
Pe cale de consecință, instanța a constatat nulitatea propunerii de menţinere a controlului judiciar formulate prin rechizitoriul nr. 494/P/2020 emis la data de 06.01.2021. În continuare, Judecătoria a constatat că măsura controlului judiciar va înceta de drept la expirarea duratei acesteia, respectiv după data de 09 ianuarie 2021.  
 
„Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Încheierea se comunică procurorului şi inculpatului. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 08.01.2021“, potrivit minutei judecătorești.
 
La finele anului trecut. magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au admis în parte plângerea formulată de Stila Sarafu împotriva măsurii controlului judiciar, dispusă prin Ordonanţa nr. 494/P/2020 din 11.11.2020 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.   
 

Obligații

 
Astfel, Judecătoria Constanța a modificat în parte obligaţiile impuse inculpatului prin Ordonanţa nr. 494/P/2020, în sensul de a nu depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar.
 
Mai mult, instanța a înlăturat obligaţiile impuse în sarcina inculpatului constând în interdicţia de a conduce vehicule motorizate pe drumurile publice, interdicţia de a se afla în localuri de tip restaurante, baruri sau similare în care se poate găsi şi consuma alcool, respectiv interdicţia de a lua legătura cu numita (...).

 
Stila Sarafu este bănuit de tulburarea ordinii și liniștii publice (fapte din 24 octombrie 2020), hărţuire și violarea sediului profesional (faptă din 31 octombrie 2020).
 
În mediul online au fost postate mai multe imagini potrivit cărora Stila Sarafu ar agresat în trafic o femeie.
 
Citește și
 
Credite anchetate de DNA Constanţa
Şefa unei bănci din Bucureşti a luat cu executare. Faţă de Stila Sarafu s-a încetat procesul


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii