Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul lui Stila Sarafu!

ro

15 Oct, 2022 16:31 3681 Marime text
  • Stila Sarafu este acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice (fapte din 24 octombrie 2020), hărţuire și violarea sediului profesional (faptă din 31 octombrie 2020).
  • În cauză, potrivit datelor oficiale, părțile vătămate sunt: Done Maria, Ceară Alexandra și Dovi Import Export SRL.
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cercetările fiind finalizate prin rechizitoriul nr. 494/P/2020 emis la data de 06 ianuarie 2021.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Judecătoria Constanța, undă verde pentru începerea procesuluiîn dosarul în care Stila Sarafu a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Constanța.


Instanța a constatat competenţa funcţională, materială şi teritorială a Judecătoriei Constanţa, legalitatea sesizării instanţei, a actelor de urmărire penală şi a probelor administrate. Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe Stila Sarafu.


Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!

https://portal.just.ro/212/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21200000000540397&id_inst=212


Oficial

Solutia pe scurt: În baza art. 342 C.pr.pen., constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a Judecătoriei Constanţa, legalitatea sesizării instanţei, a actelor de urmărire penală şi a probelor administrate. În baza art. 346 alin. 4 C.pr.pen., dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul SS, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de: - hărțuire, prev. de art. 208 alin.1 și 2 C.pen. (în raport de persoana vătămată DM); - hărțuire, prev. de art. 208 alin. 2 C.pen. (în raport de persoana vătămată CA); - violarea sediului profesional, prev. de art. 225 alin. 1 C.pen. (în raport de persoana vătămată - societatea Dovi Import Export SRL); - tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 C.pen., toate cu aplic. art. 38 C.pen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 13.10.2022.


În proces, Stila Sarafu este acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice (fapte din 24 octombrie 2020), hărţuire și violarea sediului profesional (faptă din 31 octombrie 2020).


În cauză, potrivit datelor oficiale, părțile vătămate sunt: Done Maria, Ceară Alexandra și Dovi Import Export SRL.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cercetările fiind finalizate prin rechizitoriul nr. 494/P/2020 emis la data de 06 ianuarie 2021.


Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


CItește și

Stila Sarafu, trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Constanța. Mai multe probe excluse de la dosar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii