Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 26 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Stelian Ilioaea, trimis în judecată de DNA Constanţa

ro

07 Nov, 2016 16:57 888 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
ILIOAEA STELIAN, la data faptelor administrator al S.C. Salon Salsa S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,
- uz de fals, în formă continuată,
- transmitere fictivă a părților sociale,
 
S.C. SALON SALSA S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- spălare a banilor, în formă continuată,
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 05 mai - 31 decembrie 2010, inculpatul Ilioaea Stelian în calitate de administrator al S.C. Salon Salsa S.R.L., cu intenție a evidențiat în mod repetat în documentele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale.
 
Concret, prin înregistrarea unor achiziții fictive de cereale în cuantum de 63.478.777 lei, inculpatul a diminuat astfel, baza impozabilă, deducând fără drept TVA și prejudiciind bugetul de stat cu suma totală de 20.326.047 lei.
 
În perioada 05 mai 2010 – 19 ianuarie 2011, inculpatul Ilioaea Stelian, în aceeași calitate, cu intenție a dobândit, deținut și folosit în mod repetat bunuri provenite din săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin retragerea și ridicarea din conturile societății a sumei de 63.333.173 lei, ce reprezentau sume transferate de către principalul său beneficiar.
 
De asemenea, în aceeași perioadă, pentru a justifica retrageri de numerar din conturile S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea, în cuantum de 23.552.650 lei, inculpatul a utilizat în mod repetat borderouri de achiziție cereale de la persoane fizice, completate cu date neconforme realității.
 
La data de 25 noiembrie 2010, în scopul de a se sustrage de la urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inculpatul Ilioaea Stelian a cesionat în mod fictiv către o persoană părțile sociale ale S.C. Salon Salsa S.R.L. Tulcea.
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă cu suma de 58.379.515 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat și obligațiile fiscale accesorii datorate de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii