Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Blejnar, adus în faţa judecătorilor (referat propunere arestare)

ro

22 Nov, 2016 00:00 1405 Marime text
La tribunalul Braşov are loc azi un nou termen în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este judecat alături de alte persoane pentru „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”.
 
În cauză, Blejnar a fost trimis în judecată alături de alte persoane, printre ele figurând Racz Peter Attila, al cărui nume apare într-o altă cauză penală judecată în Bucureşti, unde îi mai găsim şi pe fraţii Ion şi Stelian Livadariu din Constanţa. 

Iată referatul în baza căruia Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România, a fost dus la arestare (document)

Recent, Sorin Blejnar a fost arestat într-un alt dosar, el fiind suspectat de trafic de influenţă.
 
Într-o altă cauză, pe data de 9 iunie, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost condamnat la cinci ani de închisoare de judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel Bucureşti. Judecat în prezenta cauză, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, a luat tot cinci ani de detenţie. Cinci ani a luat şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.
 
În acest dosar au fost judecate şi condamnate atât persoane fizice, cât şi juridice din Constanţa. DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro). În prezent, dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 6 decembrie.
 
Sursa foto: news.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii