Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer arestat după o tragedie rutieră la Tulcea!

ro

22 Jan, 2023 11:48 3563 Marime text


Judecătoria Tulcea a dispus arestarea preventivă a unui șofer acuzat de ucidere din culpă și de conducerea sub influența unor substanțe interzise.
 
Mandatul de arestare nu este definitiv!
 
Oficial:
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 alin. 1 Cod de procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea în dosarul de urmărire penală nr. 268/P/2023. În baza art. 226 alin. 1 şi 2 rap. la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 202 alin. 1 şi 3 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. art. 192 alin 1 și 2 Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe prev. art. 336 alin 2 Cod penal, ambele cu aplic art 38 alin. 2 Cod penal, începând cu data de 20.01.2023 şi până la data de 18.02.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă, conform art. 230 alin. 1 Cod de procedură penală. Respinge cererea inculpatului, formulată prin apărător ales, de respingere a propunerii de arestare preventivă şi de luare a măsurii controlului judiciar, ca neîntemeiată. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu.

 
Șoferul arestat este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați serile trecute prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.
 
„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii