Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:07 24 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul Român de Informaţii se chinuie să anuleze o hotărâre a Consiliului Local Constanţa. Ce se întâmplă cu procesul

ro

28 Feb, 2020 00:00 1051 Marime text

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis amânarea pentru luna aprilie a procesului în care Serviciul Român de Informaţii a solicitat anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanţa. La momentul respectiv, se va pune în discuţie sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. De menţionat că, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, hotărârea CL contestată de SRI vizează un teren în suprafaţă de 324 mp, din staţiunea Mamaia.


Amintim că dosarul Serviciul Român de Informaţii contra Municipiului Constanţa prin Primar şi a Consiliului Local Constanţa a debutat pe rolul Judecătoriei încă din 2013, însă până la acest moment nu s-a luat o hotărâre definitivă. Pe scurt, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea, şi au cerut constatarea nulităţii contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta şi Municipiul Constanţa prin Primar. În esenţă, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.


Astfel, SRI a susţinut că respectivul contract între cele două părţi ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din staţiunea Mamaia. Suprafaţa de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiaşi teren administrat de aceştia. Astfel, reprezentanţii Serviciului le-au cerut judecătorilor să anuleze această hotărâre a Consiliului Local Constanţa, respectiv HCL 563/2000.


Iniţial, cazul a fost câştigat de SRI la Judecătoria Constanţa, dar magistraţii Tribunalului au admis apelurile declarate de reprezentanţii municipalităţii. Aşa se face că procesul a ajuns la cea de-a treia instanţă, respectiv Curtea de Apel, existând acum posibilitatea să fie sesizată chiar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Citeşte şi:

La solicitarea SRI, o hotărâre a Consiliului Local Constanţa a fost declarată nelegală (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii