Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă definitivă în dosarul motociclistului mort pe bulevardul Aurel Vlaicu, lângă reprezentanţa Mercedes

ro

12 Nov, 2016 00:00 2206 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au închis definitiv dosarul în care Adrian Tincu, de 40 de ani, din municipiu, membru al Off-road Extrem Dobrogea, angajat al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, a murit după ce motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o macara.
 
Antonel Dascălu, bănuit de producerea accidentului, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind stabilit un termen de încercare de cinci ani, compus din pedeapsa rezultantă la care se adaugă un interval de doi ani.
 
Instanţa a decis că, pe durata termenului de supraveghere, Antonel Dascălu trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanta, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă şi să nu conducă niciun vehicul.
 
Curtea de Apel a redus cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabil civilmente SC Allianz Ţiriac Asigurări SA Bucureşti după cum urmează: de la 50.000 de euro la 40.000 de euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii efective, cu titlu de daune morale, în favoarea părţii civile Florica Tincu, de la 50.000 de euro la 40.000 de euro echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii efective cu titlu de daune morale în favoarea părţii civile Vasile Tincu şi de la 50.000 de euro la 30.000 de euro echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii efective cu titlu de daune morale către parte civilă Emil Tincu.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, în seara zilei de 25 noiembrie 2013, în jurul orei 17.05, Antonel Dascălu, de 52 de ani, din Constanţa, a condus o automacara pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe banda numărul 2, dinspre strada Ştefăniţă Vodă către bulevardul Tomis. În momentul în care a ajuns în dreptul reprezentanţei Mercedes, Antonel Dascălu a efectuat, conform oamenilor legii, viraj la stânga peste marcajul dublu continuu şi a intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă de Adrian Tincu, de 40 ani, din Constanţa. Acesta circula în sens opus macaralei, pe banda numărul doi, dinspre bulevardul Tomis către strada Ştefăniţă Vodă. În urma accidentului a rezultat decesul motociclistului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii