Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost profesor din Constanța acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime! Decizie definitivă la tribunal

ro

27 Sep, 2022 09:12 1621 Marime text



Tribunalul Constanța, undă verde pentru începerea judecății unui fost profesor din județul Constanța acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime!
 
Inculpatul - fost profesor din cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir, și fost director al Liceului Tehnologic „Concord“ Constanţa, unitate de învăţământ particulară - este acuzat de corupere sexuală a minorilor, în formă continuată.
 
Magistrații de la tribunal au menținut aseară, decizia Judecătoriei Medgidia, care a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Instanța a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă!
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, încalitate de profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prişcu“ din com. Dobromir, jud. Constanţa, profitând de autoritatea pe care o avea în faţa elevilor, dar şi de încrederea pe care acesta a dobândit-o de-a lungul timpului, prin natura profesiei, în timpul orelor de curs, a întreprins următoarele activităţi ilicite:
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate A, în vârstă de 15 ani, pe fese, picioare şi buze, în perioada septembrie 2021-februarie 2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate B, în vârstă de 15 ani, pe feseşi picioare, în perioada septembrie 2021-februarie 2022;
 
trimiterea, în cursul anului 2021, către persoana vătămată C, în vârstă de 16 ani, a unei poze cu caracter pornografic explicit, în care este surprins un bărbat, despre care persoana vătămată afirmă că este chiar inculpatul;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate D, în vârstă de 13 ani, la data comiterii primului act material, pe fese, picioareşi în zona inghinală, în perioada septembrie 2018-februarie 2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate E, în vârstă de 13 ani la data comiterii primului act material, pe fese, picioareşi în zona inghinală, din septembrie 2020 până în 11.02.2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate F, în vârstă de 14 ani la data comiterii primului act material, pe fese, picioareşi în zona inghinală, din septembrie 2020 până în 11.02.2022.
      
Cercetările au fost efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei pentru Victimele Infracţiunilor Sexuale.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii