Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se rejudecă dosarul comisarului-şef Nicu Ion, acuzat de şantajarea medicului psihiatru Lilia Bandrabur

ro

13 Sep, 2016 00:00 1117 Marime text
Pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul în care comisarul-şef de poliţie Nicu Ion, comandantul Poliţiei oraşului Hârşova, a făcut contestaţie cu privire la condamnarea dată de Tribunalul Constanţa, instanţă care a dispus pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare şi acordarea de daune morale în valoare de 25.000 de euro către partea civilă Diana Lilia Bandrabur. De asemenea, apel a făcut şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 septembrie.
 
Amintim că fostul poliţist este acuzat de şantajarea Dianei Lilia Bandrabur, medic psihiatru.
 
Conform DNA, „în luna iunie a anului 2012, inculpatul Ion Nicu, în calitate de comisar şef de poliţie, a constrâns o persoană, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să întocmească reţete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, pe care să le trimită farmaciilor aparţinând SC Venita Lau & Mar SRL (aparţinând unor apropiaţi ai inculpatului), urmând ca acestea să nu elibereze efectiv medicamentele, dar să deconteze reţetele de la buget”.
 
„În baza unei înţelegeri, inculpatul urma să îşi însuşească o parte din sumele de bani obţinute de societatea comercială prin această modalitate. În luna martie a anului 2013, inculpatul Ion Nicu, comisar-şef de poliţie, a angajat un avocat care a efectuat demersurile necesare înfiinţării SC Nikos Pharm Distribution SRL, căruia i-a plătit onorariul pentru munca depusă, a depus capitalul social al societăţii, a achitat taxele necesare înfiinţării, a încheiat mai multe acte juridice în numele firmei, iar ulterior a depus declaraţii la organele fiscale, toate cu scopul de a efectua activităţi lucrative prin intermediul societăţii arătate”, se mai arată în documentele procurorilor.
 
Organele de anchetă au conchis susţinând că, „la data de 7 mai 2013, inculpatul Ion Nicu a declarat, în mod mincinos, în cuprinsul declaraţiei de interese date în condiţiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deşi întrunea ambele calităţi în cadrul SC Nikos Pharm Distribution SRL”. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa, instanţă care a dispus începerea judecăţii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii