Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantaj la Eforie! Date din ancheta DNA Constanța

ro

17 Apr, 2021 00:00 2286 Marime text
  • În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, pe scurt, că, în perioada aprilie – august 2019, inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
  • Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.

Bian Jac, administratorul unei societăţi comerciale, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen în faza apelului fiind stabilit pentru data de 03 iunie 2021.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, pe scurt, că, în perioada aprilie – august 2019, inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
 
„Pretenţiile” respective ar fi fost justificate de inculpat prin prisma unor presupuse datorii neachitate pe care cele două persoane le-ar fi avut faţă de el.
 

Detaliat

 
În luna mai 2019, inculpatul (...) a exercitat constrângeri asupra persoanei
vătămate (...), constând în ameninţări cu săvârşirea de acte de violenţă asupra
tatălui acesteia, pentru a o determina să transfere un imobil situat în oraşul Eforie
(fosta discotecă (...)) în patrimoniul fiului său, (...).
 
În perioada 06.04.2019 - 22.08.2019, inculpatul (...) a exercitat mai multe acte de constrângere asupra persoanei vătămate (...), pentru a o determina să dea suma de aproximativ 100.000 euro. La data de 08.05.2019, persoana vătămată (...) a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că fusese ameninţată de inculpatul (...), care i-a solicitat să efectueze demersurile pentru a transfera dreptul de proprietate al unui imobil situat în Eforie în patrimoniul fiului său, (...).
 
La sfârşitul lunii mai 2019, persoana vătămată a fost contactată de către inculpatul (...), care s-a recomandat a fi un asociat al tatălui său şi care i-a transmis că acesta din urmă îi datora o sumă de bani. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că împreună cu tatăl ei achiziţionase un imobil în Eforie, respectiv fosta discotecă (...), care trebuia să ajungă în proprietatea fiului său (...). De asemenea, în aceeaşi conversaţie, inculpatul a început să îi adreseze ameninţări voalate persoanei vătămate, spunându-i acesteia că nu dorea să i se întâmple nimic rău şi nici să îi păteze imaginea, dar şi ameninţări directe îndreptate împotriva tatălui său, cu privire la care inculpatul a afirmat că îi va tăia picioarele şi îl va lăsa olog. Persoana vătămată a mai arătat că a luat legătura cu fiul inculpatului care ia spus că susţinerile tatălui său cu privire la datorie erau reale şi că existau documente în acest sens.
 
În continuare, persoana vătămată a declarat că după aproximativ o lună inculpatul a luat din nou legătura telefonic cu ea şi i-a comunicat că dorea urgent suma de 35.000 euro, trecând la exercitarea de ameninţări în mod direct împotriva ei. Astfel, persoana vătămată a arătat că în convorbirea respectivă inculpatul i-a spus că este căutată de mai multe persoane din mediul interlop, dar şi că îi va face cunoştinţă soţiei actuale a tatălui ei cu „20 de băieţi înalţi, frumoşi, tatuaţi“, inculpatul afirmând şi că pentru aceste persoane o condamnare de 4-5 ani închisoare ar fi echivalentă cu o vacanţă.
 
Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și
 
Santaj la Eforie! Ce spun procurorii Anticorupție și care este ultima decizie a judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii